Izvor: HappyBSC
06.11.2022 u 16:44
0

NAVRŠAVA SE GODINU DANA OD SMRTI MUAMERA ZUKORLIĆA: Njegova dela, vizionarske ideje i stavovi su ostavili traga, a naslednik Usame nastavlja očevim blistavim prosperitetom!

Na današnji dan – šestog novembra se navršava godinu dana od smrti muftije i narodnog poslanika u Skupštini Srbije – Muamera Zukorlića koji je iznenada preminuo u 51. godini, ostavivši iza sebe mnogobrojnu porodicu, prijatelje, i političke entuzijaste koji su bezrezervno verovali i sledili sve njegove ideje i delanja  na polju višestrukog prosepriteta.

GODINU DANA OD SMRTI MUAMERA ZUKORLIĆA: Supruga Elma podelila emotivnu poruku – ŽIVOT U DODIRU SA NEBOM (FOTO)

Muamer je odmalena pokazivao afinitete ka istinskim vizionarskim idejama, ali je istom merom isticao značaj iskonske mudrosti i osvećenosti kada su društveno – političke tematike u pitanju.

Akademik Muamer Zukorlić rođen je 15.2.1970. u selu Orlje kod Tutina. Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, a Medresu „Gazi Husrev-beg“ u Sarajevu. Studije filozofije šeriatskog prava (Usuli fikh) okončao na Islamskom univerzitetu „El-Emir Abdel-Kadir“ u Konstantini (Alžir), zvanje magistra stekao iz oblasti egzegeze Kur’ana (Tefsir) na Univerzitetu „El-Džinan“ u Tripoliju (Liban), a doktorirao na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Redovni je član Bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU).

Zukorlić autor je pet knjiga i više desetina naučnih radova iz oblasti filozofije, epistemiologije, kulturalne historije, islamskih nauka, prava i niza srodnih teoretskih disciplina koje se smatraju vrsnim delima i zaostavštinom koja će ostaviti traga. 

 Muamer je tokom mnogobrojnih javnih istupanja i intervjua svoj politički doprinos isticao je kao svrsishodno  delanje „između vlasti i opozicije“. 

– Ovo su velike i značajne teme koje nadilaze dnevnopolitičku dimenziju. SSP ima potpisan Sporazum o partnerstvu sa SNS. Još u pripremi ovog akta dogovorili smo se da u pitanjima koja pripadaju korpusu principijelnih, duhovnih i etičkih imamo punu slobodu da diskutujemo i glasamo prema svojim uverenjima – bile su njegove reči koje su ostavile dubok trag.

 Neretko je govorio i o učenju verskih zajednica o značaju porodičnih vrednosti koju su poslednjih godina pokušavali  da suzbiju i diskriminišu.

– Na žalost, ima i toga. Ali, za to su odgovorne i same crkve i verske zajednice. Trebalo bi da se glasnije i snažnije bore za svoja uverenja. Ovo nije pitanje nacionalnih i verskih podela i razlika. Ovo je vrednosna stvar koja preti duhovnosti podjednako Srba i Bošnjaka, hrišćana i muslimana. Tu moramo biti na istoj strani. Imamo polarizaciju onih koji veruju u Boga, i onih koji se pod izgovorima slobode i ljudskih prava ponašaju ultradogmatski i inkviziciono – bile su Muamerove reči tokom jednog od intervjua.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na godišnjicu smrti Zukorlićev naslednik Usame putem socijalne platforme “Fesjbuk” podelio je dirljiv status i fotografiju sa ocem kojeg je prerano izgubio.

 “Ko je vjerovao u Muhammeda, Muhammed je mrtav, ko vjeruje u Allaha, Allah je živ i vječan! – ovim riječima mi je jedan brat prvi nazdravio glavu tog dana kada sam dočekao ovu tektonsku vijest. Te mi riječi nekako dadoše snage u cunamiju osjećanja da pošaljem poruku:

“Vođa naš, otac naš, je preselio na Ahiret i završio svoj emanet na dunjaluku.

Ostajemo mi da nastavimo put ka Allahu, a taj put nam je naš voljeni vođa trasirao.

Bajrak koji je on podigao ćemo mi, generacija pobjede, insaAllah podići još više. To neka se zna!”

Evo babo voljeni, držimo tvoj bajrak visoko i nepokolebljivo kako obećasmo tog dana, koliko god udarale oluje i s desne i s lijeva i tako ćemo nastaviti sve do našeg ponovnog susreta!” – napisao je s velikom bolom. 

Usame je krenuo očevim stopama i na mestu predsednika “Stranke pravde i pomirenja” postiže mnogobrojne uspehe i rezultate koje narod veoma podržava.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:

„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71

„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter