Izvor: KOSOVO ONLINE
25.09.2023 u 11:37
0

„NE ISKLJUČUJEM NOVE INCIDENTE“: Aleksandar Gudžić kaže da se u Banjskoj oseća strah (VIDEO)

Nakon jučerašnjih dešavanja u Banjskoj tokom kojih su stradale najmanje četiri osobe na Kosovu se oseća strah, poručuje politički analitičar Aleksandar Gudžić, i upozorava da nije isključeno da će doći do novih incidenata, jer kako ističe, „jedno nasilje povlači drugo“.

Gudžić je kazao da je epilog jučerašnjih dešavanja nekoliko mrtvih ljudi, blokada Banjske, trauma za one koji žive tamo i koji su ceo dan bili u blokadi i „prisustvovali ratnim scenama“.

U ovakvim situacijama, svi su gubitnici, dodaje on.

VAŽAN RAZGOVOR: Predsednik Vučić obavestio Bocan-Harčenka da Kurti na KiM sprovodi brutalno etničko čišćenje

Tu nema pobednika, jedini gubitnici su građani Kosova koji su juče ceo dan bili u jednoj vrsti vanrednog stanja i iščekivali šta može da se desi, i da li to nasilje i ta pucnjava i puškaranje, da li je moglo da proizvede sukob širih razmera, da se on prelije i na ostale delove Kosova. Dakle, tu nema pobednika, ima samo gubitnika – rekao je Gudžić.

Poučeni dosadašnjm iskustvom, ukazuje, Srbi na Kosovu strahuju od novih incidenata i sukoba.

Znajući sve ono što je proteklih meseci i godina radila Priština, nije isključeno da dođe do novih incidenata i sukoba, jer jedno nasilje povlači drugo nasilje i tako sve u krug – rekao je Gudžić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter