Izvor: Tanjug
07.07.2023 u 13:33
0

„EVROPA BI IMALA STOTINE HILJADA MIGRANATA VIŠE DA NIJE SRBIJE I MAĐARSKE“: ORBAN osuo paljbu po EU i zahvalio PREDSEDNIKU VUČIĆU

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da bi Evropa imala stotine hiljada migranata više da nije Srbije i Mađarske koje sprečavaju ilegalnu migraciju.

On je na zajedničkoj konferenciji, nakon trilateralnog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i austrijskim premijerom Karlom Nehamerom, rekao da te dve zemlje štite Evropu na spoljašnjim granicama i da je od 330.000 migranata na granicama Mađarske čak 270.000 zaustavljeno na srpsko-mađarskoj granici.

Hvala predsedniku Vučiću za saradnju i to što čini za Evropu. Bez Srbije i Mađarske Austrija, Nemačka, Holandija imale bi stotine hiljade migranata više nego sada. Mađarska je u izuzetnoj poziciji i u bliskom susedstvu sa Ukrajinom, gde je rat, i u njoj je migrantska ruta najfrekventnija. Štitimo celu Evropu na spoljašnjim granicama. Kada naše obaveze ne bi ispunjavali bilo bi problema – rekao je on.

ZAVRŠEN TRILATERALNI SASTANAK U BEČU: Obraća se predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Prema njegovim rečima, niko ne može da stupi na teritoriju Mađarske bez postupka azila.

– Ako je pozitivan mogu da dođu, to bi trebalo druge države da čine, ali ne rade. U Briselu je doneta odluka o kvotama, ali one znače pomoć za Italiju, ali problem za Austriju – rekao je Orban.

Dodao je da ta zemlja neće zameniti efikasan sistem koji ima za neefikasan sistem Brisela.

– Naći ćemo politička i pravna rešenja da to sprečimo. Kako će se vršiti interpretacija odlučićemo, ali mi se ne branimo samo od migranata, već i od Brisela – rekao je Orban.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter