Izvor: Tanjug
08.05.2023 u 20:18
1

OTKRILA DETALJE RAZGOVORA: Brnabićeva o unapređenju saradnje sa delegacijom italijanske Veneto regije

Sagovornici su se složili da je potrebno raditi na unapređenju i produbljivanju saradnje.

Premijerka Ana Brnabić razovarala je danas sa delegacijom kompanija iz italijanske Veneto regije o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

ANA BRNABIĆ: Ne postoji registrovano vršnjačko nasilje protiv tog dečaka koji je počinio ovaj stravičan zločin

Premijerka je naglasila da su odnosi Srbije sa italijanskom Veneto regijom na visokom nivou i da posebno ceni značajnu privrednu razmenu dve strane. Brnabić je podsetila da regija Veneto spada u vodeće ekonomske partnere Srbije među italijanskim regijama.

Kao veliki podsticaj međusobnoj saradnji, premijerka Brnabić istakla važnost Poslovno-naučnog foruma Srbija – Italija, koji je organizovan u martu ove godine u Beogradu, što je bio najveći poslovni forum dve države u poslednjih 10 godina, na kojem je učestvovalo 256 kompanija iz Srbije i 151 kompanija iz Italije, a potpisano je 13 bilateralnih sporazuma.

Premijarka je istakla značaj Italije kao izuzetno važnog privrednog partnera Srbije, ističući tom prilikom da pored nastavka investicione saradnje, postoje veliki potencijali naročito u oblastima: tehnoloških inovacija, veštačke inteligencije, zelene i energetske tranzicije, održive poljoprivrede, životne sredine, infrastrukture, naučne saradnje i auto industrije.

Italija će na predstojećem sajmu poljoprivrede u Novom Sadu učestvovati kao zemlja partner. Sastanku je prisustvovao i ambasador Italije u Srbiji Luka Gori.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OTKRILA DETALJE RAZGOVORA: Brnabićeva o unapređenju saradnje sa delegacijom italijanske Veneto regije”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter