Izvor: BSC Happy
22.07.2023 u 16:59
0

SRAMNA ODLUKA IZMIŠLJENE DRŽAVE: Petkoviću ZABRANILI da prisustvuje obeležavanju stradanja Srba u Starom Gracku

Tzv. vlasti u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, zabranile su direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da sutra prisustvuje obeležavanju 24. godišnjice od ubistva 14 srpskih žetelaca u Starom Gracku.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, iako je Petković najavu da u nedelju planira da prisustvuje parastosu srpskim mučenicima u Starom Gracku poslao na vreme i u skladu sa svim važećim sporazumima, danas je stiglo obaveštenje da mu se poseta zabranjuje i to bez ikakvog obrazloženja.

„Jedno je sigurno – koliko god puta Priština zabranjivala Petkovićeve posete, istinu o stradanjima srpskog naroda od ruke albanskih ekstremista ne mogu niti će ikad moći da ućutkaju i zabrane jer dok je i poslednjeg Srbina on će svedočiti o patnjama i mukama stradalnog srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije. Nevino prolivena srpska krv na polju smrti u Starom Gracku za koju niko nije odgovarao i suze majki koje su izgubile svoje najmilije nikada se neće osušiti sve dok krivci za ovo monstruozno delo ne budu izvedeni pred lice pravde“, poručuju iz Kancelarije za KiM.

„NASTAVLJAMO BORBU“: Oglasio se Petković nakon puštanja Vukašinovića iz pritvora!

Navode i da su zabranom Petkoviću da prisustvuje parastosu u Starom Gracku, vlasti u Prištini ponovo demonstrirale da, uz kršenje svih postignutih sporazuma, srpske žrtve i stradanja koriste isključivo zarad hranjenja svojih sitnih politikantskih interesa.

„Očigledno je da Kurtija ne zanima nikakva normalizacija odnosa, smirivanje tenzija i deeskalacija već samo kako da teroriše i maltretira Srbe jer na tome gradi svoju političku karijeru“, zaključuje se u saošpštenju Kancelarije za KiM.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter