Izvor: BSC Happy/Tanjug
22.07.2023 u 16:57
1

BOSANSKI MINISTAR „HRABAR“ KOLIKO I „PRISTOJAN“ – Biće „prisiljen“ da komunicira sa Vojvodinom, Sandžakom i Preševskom dolinom

Vučević: "Izgleda da je Bosna i Hercegovina isuviše mala za takvog junaka"

Predsednik Srpske napredne stranke, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane, Miloš Vučević, ocenio je danas kao „tiradu besmislica“ nedavnu izjavu ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza, u kojoj on, kako je rekao, „šalje nekakve poruke“ predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

„Izjava ministra odbrane Bosne i Hercegovine, Zukana Heleza, u kojoj preko sarajevskih medija šalje nekakve poruke predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, čini ga baš toliko hrabrim koliko ga svedočenje o tome da je opsovao majku Miloradu Dodiku čini pristojnim“, naveo je Vučević u saopštenju. On je istakao da, „uz svu tiradu besmislica koju ovoga puta nismo mogli da ignorišemo“, Helez nije posvetio nijednu reč dobroj i sadržajnoj saradnji oružanih snaga Srbije i Bosne i Hercegovine, pre svega u vojno-obrazovnoj, ali i u drugim oblastima.

„Siguran sam u to da će takva dobra saradnja biti nastavljena, pa i unapređena u vremenu koje je pred nama, uprkos negativnoj retorici jednog od tri čelnika Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine“, dodao je Vučević u saopštenju. On je, takođe, ocenio da „izgleda da je Bosna i Hercegovina isuviše mala za takvog junaka“ kao što je Helez, pa svog zamišljenog neprijatelja mora tražiti na samom čelu Republike Srbije, koja pak ničim ne ugrožava prijateljske i dobrosusedske odnose sa Bosnom i Hercegovinom.

MILOŠ VUČEVIĆ: Bez jake Srpske napredne stranke nema jake Srbije

Ministar odbrane BiH je ranije govorio o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i uputio pretnje zbog njegove izjave o državnim organima Republike Srpske. „Poručujem mu da ako on tako bude nastavio raditi, da ću biti prisiljen da komuniciram sa Vojvodinom, Sandžakom, sa Preševskom dolinom. Je li to način rada? Srbija je u većim problemima nego Bosna i Hercegovina. Pozivam srbijanskog predsednika Vučića da radi u skladu sa Ustavom i da se prema BiH ponaša kao prema suverenoj državi, što ona i jeste, međunarodno priznatoj. Jer, lako je zapaliti fitilj. To je najlakše“, rekao je Helez. On je dodao da „svi znamo, koji smo u nekim godinama, kako je bilo u ratu i kako su ljudi ginuli“ i pozvao Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika „da se urazume“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BOSANSKI MINISTAR „HRABAR“ KOLIKO I „PRISTOJAN“ – Biće „prisiljen“ da komunicira sa Vojvodinom, Sandžakom i Preševskom dolinom”

  1. O hrvatsko cvijece opet nesto serenda?Slobodno ili kako vi kazete bujrum.Bice vam mali Potocari ali znate vi to dobro i samo pa cutite.Pizde jbg.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter