Izvor: Sputnjik
19.01.2023 u 14:53
0

BEOGRAD NIJE PREKRŠIO DOGOVOR: Stano naglasio da Priština treba da se suzdži od akcija protiv vlasnika KM tablica

Pozivamo sve strane da u celosti i bezuslovno poštuju sporazum postignu prošle godine, rekao je Stano.

Beograd nije prekršio dogovor sa Prištinom o registarskim tablicama, jer se obnavljanje osiguranja i tehničkih pregleda vozila sa KM registracijama ne smatra izdavanjem novih tablica, izjavio je u Briselu portparol EU Peter Stano.

Stano je tako odgovorio na novinarsko pitanje o optužbama prištinskih vlasti da je Beograd nastavio sa izdavanjem novih tablica sa oznakama KM, kršeći tako sporazum od 23. novembra prošle godine, prenose mediji.

UHAPŠEN SRBIN NA JARINJU: Iz policije lažne države saopštili da ga vode u zatvor

– Upoznati smo sa odlukom Srbije od 6. decembra da registarske oznake KM neće biti obnavljane, već samo osiguranje i tehnički pregledi. Zato se to ne može smatrati izdavanjem novih registarskih tablica – ukazao je Stano.

Stano je, kako navodi Tanjug, rekao da Priština treba da se uzdrži od izvršenja akcija protiv vlasnika automobila koji imaju tablice KM i da poštuju status kvo, sve dok problem ne bude rešen u okviru dijaloga na trajan način.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Pozivamo sve strane da u celosti i bezuslovno poštuju sporazum postignu 23. novembra prošle godine. Sa ovim sporazumom Kosovo i Srbija su se dogovorile, što se tiče tablica, da ne eskaliraju situaciju i da se fokusiraju na EU predlog za normalizaciju odnosa. To uključuje da Kosovo treba da se uzdrži od izvršenja akcija protiv vlasnika koji imaju tablice KM i da poštuju status kvo sve dok problem ne bude rešen u okviru dijaloga na trajan način. To takođe uključuje i da Srbija ne izdaje KM tablice – rekao je Stano.

Stano je napomenuo da svako tumačenje dogovorenog treba da se odvija u okviru dijaloga, a ne kroz, kako je naveo, jednostrane akcije na terenu koje mogu da dodatno destabilizuju već osetljivu situaciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter