Izvor:
08.04.2017 u 02:15
0

PETI DAN PROTESTA: Okupljenima nije smetala kiša, sedeli na asfaltu, odali poštu za stradale pilote kod Šapca!

Ni loše vreme, ni najava jakog pljuska nije omela demonstrante koji protestuju da se ponovo okupe pred Skupštinom Srbije.

Očekuje se da, kao i prethodnih dana, prošetaju Beogradom i to maršrutom koja podrazumeva državne institucije protiv kojih već danima iznose zamerke.

Kolona se polako približila RIK- u, koji je mirno prošla i nastavila dalje prema Skupštini. Pre toga su prošli blizu Studija B.

I mladi državljani Srbije koji žive u Beču prijavili su mirno protestno okupljanje na "Protestu protiv diktature u Srbiji" za subotu, u podne u centru glavnog grada Austrije. Skup će u Beču biti održan u blizini gradske biblioteke i palate Hofburg, najavljeno je na Fejsbuku.

Dok je kolona prolazila kralja Milana sevnuo je skisi prizor sa jednog prozora – devojke u brusu i gaćicama pozdravile su kolonu u skoku, što je naišlo na mnoge užarene uzvike. Zapravo se radi o jednom plesnom studiju gde je bila proba u toku.

Skandiranje parole "O(ne)svesti se" standarno je najavilo padanje u nesvest okupljenih. Učesnici su prethodno čučnuli i posedali na asfalt u Kneza Miloša, da bi posle poskočili kao jedan. Kolona se uputila na Slaviju, odakle je nastvila kroz Kralja Milana do zgrade Narodne skupštine.

Kada je stigla kolona ispred zgrade RTS-a, grmelo je što od pištaljki, vuvuzela, tako i od povika "Hoćemo ostavke". Upaljena je i baklja.

Ipak, odata je pošta za stradale pilote u padu aviona kod Šapca. Kolona je prvo skanirala minut ćutanja kako bi se utišala masa da bi na kraju zaista i utihunuli.

Izvor: Bilc/Kurir
Foto: Arhiva, YouTube Printscreen/Svaštara ツ

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter