Izvor: HAPPYBSC
22.11.2023 u 19:33
0

PETKOVIĆ SA KOSOVSKIM SRBIMA: Važno omogućiti srpskom narodu da glasa 17. decembra

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovatrao je u Raški sa političkim i institucionalnim predstavnicima kosovskih Srba o političko-bezbednosnoj situaciji u pokrajini i o "nephodnosti da sačuvamo mir i stabilnost, zarad opstanka srpskog naroda na KiM", saopšteno je iz Kancelarije.

Posebno se razgovaralo o teškoj situaciji i položaju Srba severno i južno od Ibra i ugrožavanju njihovih osnovnih ljudskih prava, usled institucionalnog nasilja, progona i brojnih eskalatornih poteza koje svakodnevno pokreće Aljbin Kurti i vlast u Prištini, navodi se u saopštenju.

Petković je sa predstavnicima Srba razgovarao i o zabrani Prištine da se na prostoru pokrajine organizuje glasanje na izborima zakazanim za 17. decembar 2023. godine, čime se Srbima direktno krše sva garantovana prava.

KANCELARIJA ZA KIM

Predstavnici Srba preneli su Petkoviću da je važno omogućiti srpskom narodu da iskoristi svoje pravo glasa i razgovarano je o daljim koracima kako da se Srbima omogući da iskoriste svoje građansko pravo da glasaju 17. decembra.

Petković je izvestio Srbe sa KiM o poslednjoj rundi dijaloga u Briselu i o razgovorima o izradi Statuta Zajednice srpskih opština, kao i o svim ostalim pitanjima o kojima Beograd pregovara sa Prištinom u okviru dijaloga.

KANCELARIJA ZA KIM

Na sastanku je razgovarano i novčanoj pomoći, radnim mestima i daljim značajnim ulaganjima države Srbije na Kosovu i Metohiji, kao i o pokušajima Prištine da zabrani infrastrukturne i stambene projekte i različite vidove socijalne pomoći namenjene najugroženijem stanovništvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter