Izvor: Happy BSC
26.10.2022 u 12:38
0

PETKOVIĆ SA SRBIMA KOSOVA I METOHIJE: Posetu započeo u Pasjanu, prisustvovao liturgiji povodom praznika novomučenice Svete Bosiljke

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković svoju posetu pokrajini započeo je u Pasjanu, gde je u crkvi Preobraženja Gospodnjeg prisustvovao liturgiji povodom praznika novomučenice Sv. Bosiljke, koju je služio episkop Raško – prizrenski G. Teodosije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je prisustvovao i prigodnom kulturno-umetničkom programu u porti crkve zajedno sa brojnim meštanima Kosovskog Pomoravlja.

Obraćajući se okupljenima, Petković je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je danas ovde sa Srbima u Pasjanu.

– Iako su mi u više navrata zabranjivali dolazak, pogotvu ovde u Kosovsko Pomoravlje, danas sam ovde zajedno sa vama, punog srca i to baš na praznik Svete novomučenice Bosiljke. Kroz teška vremena kroz koja smo prolazili još od vremena Turaka i pre toga, mi smo uspeli da ostanemo i opstanemo kao narod zato što smo imali ono što je imala Sveta novomučenica Bosiljka, a to je veru, strpljenje i veliku hrabrost. To je njena žrtva pred Bogom, kao što je i danas vaš opstanak i ostanak ovde velika žrtva. Radujem se što ovde u velikom broju vidim naš narod, posebno našu dečicu jer naša deca su budućnost,da ovde srpski narod ostane i vekovima koji su ispred nas – poručio je Petković.

On je podvukao da će država Srbija nastaviti da ulaže u sve srpske sredine na KiM, posebno Kosovsko Pomoravlje.

– Ulagaćemo još više uz punu podršku i ličnu inicijativu predsednika Aleksandra Vučića koji se svakog dana bori za Kosovo i Metohiju, da čuvamo naše institucije, da kroz investicioni program Vlade Republike Srbije posebnu pažnju sada dodatno posvetimo i Kosovskom Pomoravlju, da još više ojačamo naše zdravstvo, školstvo, vrtiće i sve druge naše institucije koje ovde imamo. Posebno ćemo se posvetiti da izađemo u susret našim poljoprivrednicima, jer je ovo poljoprivredni kraj gde je plodna zemlja. Da svi znaju da je država Srbija uz svoj narod i da danas ulažemo više na prostor KiM nego za poslednjih 40 godina i nastavićemo i dalje da ulažemo zato što je pitanje Kosova i Metohije sam prioritet predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije – zaključio je Petković.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter