Izvor: Alo
22.04.2024 u 09:02
0

SRBI NA KiM NE ŽELE DA UČESTVUJU U TEATRU APSURDA KURTIJA: Evo šta je Petković rekao!

Srbi na Kosovu i Metohiji su još jednom jasno poručili da ne žele da učestvuju u teatru apsurda koji režera Aljbin Kurti i sasvim je razumljivo što je Vjosa Osmani u panici i što ponovo baca drvlje i kamenje na Beograd i predsednika Vučića, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

– Ako su u Prištini zaista očekivali da će, posle svega što je Kurtijev šovinistički režim učinio, srpski narod učestvovati u jednom besmislenom velikoalbanskom igrokazu, onda su još jednom pokazali da ne razumeju srpski narod i njegovu rešenost da se nepokolebljivo bori za svoje  nacionalne interese“, istakao je Petković, saopšteno sinoć iz Kancelarije za KiM.

Petković je podsetio da su Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić, iako svesni agresivne prirode šovinističkog režima u Prištini, apelovali svojevremeno na srpski narod u pokrajini da učestvuje u peticiji za smenu Kurtijevih gaulajtera na severu pokrajine i da koristi dostupne institucionalne metode demokratske borbe, ali je ukazao da strpljenje srpskog naroda ima granica i da su te granice odavno pređene zahvaljujući bahatosti Kurtija, Osmanijeve i njima sličnih velikoalbanskih ideologa.

KREĆE KRVAVA BITKA ZA ČAST SRPSKOG NARODA: PREDSEDNIK SRBIJE doputovao u NJUJORK

Petković je ukazao da bi učestvovanje Srba u jučerašnjoj farsi bilo negacija zdravog razuma, jer je Priština srpskom narodu odavno uskratila svaku mogućnost da se demokratskim metodama borbe izbori za svoj položaj i opstanak na Kosovu i Metohiji.

– Srbi vole slobodu mnogo više nego što Kurti i Osmani mogu da pretpostave. Pozivam još jednom velikoalbanske ideologe u Prištini da napuste svoj agresivni i rigidni politički kurs i da kroz dijalog, a to znači pre svega implementaciju obaveza koje se tiču Zajednice srpskih opština, daju šansu miru i stabilizaciji regiona – naveo je Petković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter