Izvor: happybsc/privred.org
28.08.2023 u 12:04
1

PODRŠKA ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU: Vlada opredelila 600 miliona bespovratnih sredstva

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv u okviru  Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žensko preduzetništvo  u 2023. godini, kojim je opredeljeno 600 miliona dinara bespovratnih sredstava.

PREDSEDNIK VUČIĆ SASTAO SE SA RUSKIM AMBASADOROM: Srbija nastavlja da održava skladne odnose sa Rusijom (FOTO)

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, koji po ovlašćenju predsednice Vlade obavlja funkciju ministra, naveo je da je cilj programa pružanje
podrške osnivanju i daljem razvoju ženskog preduzetništva.

-Za sprovođenje ovog programa opredelili smo 600 miliona dinara bespovratnih sredstava, što je čak šest puta veći iznos u odnosu na prethodnu godinu“, rekao je Mali i podsetio da je prethodnim konkursom za program namenjen ženama i mladima bilo opredeljeno 100 miliona dinara.

On je naveo i da sada iznos bespovratnih sredstava ide i do 50 odsto, što je najviši procenat po svim programima podrške preduzetništvu. „Želimo da osnažimo žene da se upuste u preduzetničke vode, da pokrenu, ali i nastave sa razvojem svog biznisa. Sistemskom podrškom ženskog preduzetništva podstičemo jačanje sektora malih i srednjih preduzeća koji je kičma razvoja naše privrede i čiji je napredak prioritet svake ekonomije“, rekao je Mali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PODRŠKA ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU: Vlada opredelila 600 miliona bespovratnih sredstva”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter