Izvor: Tanjug
01.06.2022 u 21:50
0

PONOSNI NA NACISTIČKO NASLEĐE Albanci na Kosovu i Metohiji ne vide razlog da zaustave restauraciju kuće Džafera Deve?

Ministar kulture privremenih prištinskih institucija Hajrula Čeku je izjavio da ne veruje da ima razloga da se ne nastavi restauracija kuće Džafera Deve, saradnika nacista u Drugom svetskom ratu, dodajući da je izjava nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea o tom projektu “ishitrena“.

Kako prenosi Reporteri, Čeku je dodao da je Priština vrlo zainteresovana “da sačuva svedočanstvo prošlosti“ kako bi ga pokazala javnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Čeku je istovremeno dodao da tumačenja istorije treba prepustiti ekspertima za tu oblast.

Čeku je tako reagovao na izjavu nemačkog ambasadora u Prištini Rodea koji je pre nekoliko dana komentarišući ideju o restauraciji kuće Džafera Deve na Kosovu, objasnio da Nemačka nema problem sa idejom restauracija istorijskih kuća, već je problematičan lik Deve koji je, prema njegovim rečima, bio saradnik nacista.

BIVŠI AMBASADOR AMERIKE STAO UZ SRBIJU Kurti je KRIVAC što dijalog ne postoji, postoji samo PATETIČAN IZGOVOR i pretvaranje da se nešto suštinski dešava!

Jorn Rode je dodao da je pročitao više knjiga o nemačkoj okupaciji u Albaniji u kojima se govori o Devi, kao i da i švajcarski, albanski i američki istoričari takođe navode da bez njega ne bi bila formirana SS divizija „Skenderbeg“.

Kako prenosi Kljan Kosova, Rode je kazao i da je Deva takođe bio pripadnik zloglasne divizije „Skenderbeg“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter