Izvor: Tanjug
26.02.2021 u 21:52
0

POSEBAN POVOD: Vučić Erdoganu poslao čestitku

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je večeras predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu 67. rođendan

NAJVAŽNIJE

BRNABIĆ NAJAVILA: Plate iznad 600 evra do kraja godine!

SMRT U MLADENOVCU: Autom naleteo na mešalicu za cement i poginuo

TANASKOVIĆ SAOPŠTIO ODLIČNE VESTI ZA SRBIJU: Novi poraz lažne države, Albanci u OČAJU!

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je večeras predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu 67. rođendan i poželeo mu dobro zdravlje i uspeh u radu.

Dvojica sagovornika su u telefonskom razgovoru razmenila iskustva u borbi protiv korona virusa i ponovo istakla da je solidarnost među zemljama i narodima ključna za pobedu nad pandemijom.

Oni su izrazili nadu da će se Srbija, Turska i čitav svet izboriti sa aktuelnim teškoćama i vratiti se uobičajenim društvenim i ekonomskim tokovima.

Vučić je obavestio predsednika Erdogana o toku vakcinacije stanovništva u Srbiji, kao i o tome da Srbija nastavlja da pomaže svojim susedima u procesu imunizacije, a turski predsednik je primetio da Srbija i time pokazuje koliko su joj važni mir i saradnja na Zapadnom Balkanu.

PROČITAJTE JOŠ

SOTONA LIČNO: Bolesnik iz Jasenovca počeo krvavi pohod u selu kraj Banjaluke

BRNABIĆ POSLALA APEL: Dešava se ono što se dešavalo i u Izraelu

Nadal otkazao turnir: Od cifre koje traži za učešće ZAVRTEĆEVAM SE U GLAVI!

Sagovornici su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou i da dve zemlje time daju svoj doprinos stabilnosti celog regiona.

Razmatrajući srpsko-tursku ekonomsku saradnju, konstatovali su da u ovom trenutku na srpskom tržištu posluje oko hiljadu turskih kompanija i izrazili nadu da će se taj broj uvećavati. Vučić je rekao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.

Vučić i Erdogan su razgovarali i o konkretnim zajedničkim projektima, izdvojivši po značaju projekte u oblasti infrastrukture, kakav je i autoput između Beograda i Sarajeva.

Dvojica državnika su razmotrila i čitav spektar regionalnih i globalnih pitanja i izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj konstruktivni razgovor.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter