Izvor: Tanjug
13.10.2022 u 17:01
0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić: Usklađivanje sa EU zavisi od naših nacionalnih interesa!

 Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da veći stepen usklađivanja Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije zavisi od toga kakve su deklaracije u pitanju i da li su u skladu sa našim nacionalnim interesima.

Ona je to rekla odgovarajući na pitanja novinara u pauzi konferencije „Dualno obrazovanje – fit for tomorrow“, da li može da se očekuje da se nova vlada više usklađuje sa spoljnom politikom EU.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Sa nekima smo se uskladili, sa nekima nismo. Sa većinom onih koji se ne tiču Ruske Federacije smo se uskladili. Kada ćemo postići veći stepen usklađenosti, ne znam. Zavisi od njih i kakve će biti te deklaracije, ali i od naših nacionalnih interesa. Volela bih da kada toliko govorimo o vladavini prava i Evropa prati procedure i pokaže u tom smislu nama vladavinu prava“, rekla je Brnabić.

Ona je pozvala EU da otvori poglavlje koje se tiče usklađivanja politike.

„Hajde makar da otvorimo to poglavlje, da usvojite skrining riport, pa kada to uradite da napravimo pregovaračku poziciju. U okviru te pregovaračke pozicije imaćemo merila šta uopšte znači usklađenost sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU, pa onda da radimo po tom poglavlju, tako što radimo na svim ostalim poglavljima“, objasnila je Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić o izveštaju EK o napretku Srbije: „Uvek sam bila pod utiskom da otvaranje klastera zavisi od naših reformi i koliko smo uspešni u tim reformama…“

Ona je kazala da put kojim se ide mora da bude jasan.

„Ako imate neki put kojim treba da idete, idete tim putem. Ne mogu da nam kažu sada idete drugim putem za jedno poglavlje, a za ostala istim putem“, ukazala je Brnabić.

Premijerka je dodala da treba da postoji usklađenost sa onim što je dogovoreno u pregovaračkim okvirima 2014. godine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter