Izvor: tanjug
03.09.2022 u 16:41
0

Predsednik Aleksandar Vučić o sankcijama protiv Rusije: „Srbiju još niko nije obavestio da je pred članstvom, niti vidim da planiraju da nas obaveste!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija ima obavezu da se priključi evropskoj spoljnoj politici neposredno pred članstvo u EU, a da Srbiju još niko nije obavestio da je pred članstvom niti vidim da planiraju da nas obaveste.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa slovenčkim predsednikom Borutom Pahorom tako odgovorio na pitanje novinara slovenčke televizije o tome da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ja sam bio siguran da će slovenačke medije da interesuju nasi odnosi, a svi žele da se Srbija pridruži sankcijama“, primetio je Vučić.

On je zamolio da se stave u poziciju Srbije i pokušao primerom da objasni tu situaciju.

„Kako da objasnim građanima da uvodimo sankcije protiv Rusije koja nije prekršila teritorjalni integritet Srbije, a ne protiv Slovenije koja je to učinila“, upitao je Vučić.

On je dodao da je Sloveniju naveo kao primer i da sa tom zemljom imamo dobre odnose, ali da bi slično mogao da kaže i za druge zemlje kao što su SAD, Nemačka, Francuska.. da ne misle da njih ne sme da pomene.

„Šta da misle građani Molim vas da se stavite u nase cipele. Da razmislite dobro sta je realno“, rekao je Vucić i dodao da je i dalje većina zemalja na strani međunarodnog prava , povelje UN i rezoluciju 12 44, odnosno da 79,8 posto svetskog stanovnistva ne priznaje tzv. Kosovo.

„Nisu završili oni koji misle da su zavrsili“, poručio je Vučić i dodao da je sa Pahorom zato razgovarao kako da se problemi prevazilaze na miran način i naglasio da je u tom kontekstu podrška Slovenije veoma važna.

Predsednik Vučić nakon razgovora sa slovenačkim kolegom: „Ono što pokušavamo je da izbegnemo stvaranje vrste „savršene oluje“ koja bi napravila probleme za sve!“

„Zahvalan sam Pahoru koji pokušava da razume poziciju Srbije. I sit sam svih iz Evrope i sveta ko će gde da mi lupa šamare. Vodiću Srbiju u skladu sa njenim interesima“, poručio je Vučić.

Pahor je na ovo pitanje slovenačkog novinara odgovorio da bi želeo da sve države koje žele da uđu u EU podrže i sankcije EU.

„Nikada nisam bežao da kažem ne da podržavam odluku Srbije, ali pokušavam da je razumem. To sam objasnio i na Bledskom forumu“, rekao je Pahor.

On je ponovio da bi toj odluci doprinela odlučnija volja Brisela da se države Zapadnog Balkana brze uključe i da bi Srbija kada bi bila ubeđena u stopostotnu evropsku budućnost, razmislila i o svojim vezama sa Rusijom.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter