Izvor:
28.11.2016 u 04:15
0

PREDSEDNIK NIKOLIĆ KATEGORIČAN: Želimo u EU, ali ova dva uslova nipošto ne možemo da ispunimo!

Srbija želi da postane članica Evropske unije, ali postoje dva uslova koja ne može da ispuni, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić je za televiziju "Al Džazira" naveo da su ta dva uslova – priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije i svađa sa zemljama sa kojima je EU u svađi, pre svega sa Rusijom, prenosi "Sputnjik".

Ako je NATO odbrambeni savez, ne treba da budemo članica NATO-a jer Srbiju niko neće da napadne, ističe Nikolić.

Pre 16 godina Srbija je počela put ka članstvu u EU, živimo u jedinstvu i sa Istokom i sa Zapadom – želimo da postanemo članica Unije i u tom smislu može se reći da sarađujemo više sa Zapadom, rekao je Tomislav Nikolić.

Nikolić je dodao da Srbija ima veliko prijateljstvo i sa Istokom, bliske odnose, istorijske, religiozne, jezičke veze sa Ruskom Federacijom.

Na pitanje zašto, paralelno sa članstvom u EU, Srbija ne želi u NATO, Nikolić ukazuje da je to potpuno druga priča.

– Bili smo napadnuti i bombardovani od NATO-a 1999. godine bez razloga. To je imalo ogromne posledice, ne samo na našu ekonomiju, već i na stav naših građana prema NATO-u. Uveren sam da govorim u ime većine građana kada kažem da Srbija nikada neće biti u NATO-u – poručio je Nikolić.

– Ako je NATO odbrambeni savez, ne treba da budemo članica NATO-a jer Srbiju neće niko da napadne. Okruženi smo članicama NATO-a i nemamo nameru da ikada više ratujemo – dodao je predsednik Srbije. Nikolić je naveo i da je Srbija ove godine održala skoro sto vojnih vežbi sa NATO-om, a samo dve sa Rusijom.

– Ako pričate o zabrinutosti građana zbog moje politike, to je bila moja politika na izborima na kojima sa izabran i to će biti moja politika ako se ponovo kandidujem – naglasio je Nikolić.

– Ne mogu ni da zamislim da budem predsednik države koja bi se u prikrivenom sukobu svrstala na bilo koju stranu – rekao je Nikolić.

Sputnjik
Foto: Facebook/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter