Izvor: TANJUG
08.08.2023 u 18:38
1

PREDSEDNIK VUČIĆ: Od danas sve merimo do 2027. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je plan razvoja Srbije potpuno izmenjen i da se od sada sve meri do 2027. godine. On je na konferenciji za novinare rekao da su to ambiciozni planovi koje će predstaviti i u koje "gotovo sutra" mora da se krene.

Trebaće nam ljudi da nam pomognu, biće nam potrebno mnogo dobrovoljaca i cela Srbija da radi. Jedan od povoda za to je Expo 2027 koji će celu zemlju da promeni ne samo Beograd koji nećete prepoznati za četiri godine. To ćemo da iskoristimo za dalji razvoj Srbije. Neverovatno je da do sada nismo zaustavili nijedan projekat-, rekao je Vučić.

„OVA PISMA I TVITOVI SVEDOČE DA KURTI IMA ZALEĐINU ZA PODRIVANJE MIRA NA BALKANU“: PREMIJERKA odgovorila ANTISRPSKOJ KLIKI

On je kazao i da su program Srbija 2020-2025 mnogi nazivali bajkom i šarenom lažom i da nisu verovali da prosečna plata može da bude više od 1.000 evra, a prosečna penzija 450. „Na dobrom smo putu i uprkos problemoima i inflacija će biti 12,5 odsto, to je procena koja će biti objavljena 11. avgusta. Osim plata i penzija koje će većom brzinom da rastu, predvideli smo i mnogo projekata o izgradnji škola boolnica, puteva. Srbija je zemlja koja najviše gradi i planira“, rekao je on

Vučić je istakao da tu ne računa Beograd, u kojem će najviše toga biti izgrađeno. Predsednik je kazao da će u najvećih 14 gradova, posle Beograda, biti izgrađeno, nešto više od 120 fasada po gradu, a u ostalim manjim gradovima 70 do 80 novih fasada

Sve to će biti urađeno za manje od tri godine, istakao je Vučić i dodao da fasade neće biti samo okrečene već će potpuno biti izmenjen izgled tih gradova.

-To su ogromne promene za zemlju i biće nam potrebna pomoć mnogo ljudi, od arhitekata do inženjera, jer sve mora da bude gotovo do 1. decemra 2026. godine-, rekao je Vučić. Istakao je da ćemo posle uručivati ključeve od paviljona učesnicima izložbe Ekspo i da zato mora da bude sve spremno pre kraja 2026. godine. „Imamo svi pomalo strah od toga, jer želimo da na najbolji način predstavimo Srbiju-,naglasio je Vučić i dodao će biti promenjen izgled naše zemlje. Ovo će značiti ogroman kvantni skok za ekonomiju naše zemlje i to će mnogo doprineti ekonomskom ratu, naveo je Vučić.

U oktobru ćemo otvoriti velelepnu železničku stanicu u Prokopu, odakle će moći do Aerodroma da se stigne železnicom za 15 do 20 minuta, a za pola sata do nacionalnog stadiona i EXPA, vozovi će se kretati 120.

On je kazao da će sledeće godine početak proizvodnje novog modela Stelantisa u Kragujevcu isto mnogo doprineti rastu ,ali da će pripreme za Ekspo u još većoj meri promeniti lice naše zemlje i ubrzati rast privrede, kao i plata i penzija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PREDSEDNIK VUČIĆ: Od danas sve merimo do 2027. godine”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter