Izvor:
08.08.2023 u 19:05
0

KONAČNO DOBRE VESTI ZA SRBIJU: Inflacija počela da pada, PREDSEDNIK VUČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za novinare da je plan da inflacija u Srbiji do kraja godine bude oko devet posto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za novinare da je plan da inflacija u Srbiji do kraja godine bude oko devet posto.

-Počela je inflacija da pada, sa 13,7 biće 12,5 posto, da bi, planirano je, završila na manje od devet postodo kraja godine-, kazao je Vučić na konferenciji koju održava zajedno sa premijerkom Anom Brnabić.

TANJUG / RADE PRELIĆ

Vučić je ponovio da su, osim plata i penzija za koje kaže da je predviđeno da i dalje rastu, planirano mnogo projekata o izgradnji škola, bolnica, puteva, autoputeva. -Srbija je proporcionalno svojoj veličini, zemlja koja najviše gradi-.rekao je.

Beogradska autobuska stanica biće gotovo do 2025. godine, kada će biti gotova i nova železnička stanica Novi Beograd objasnio je predsednik i dodao

Nadam se da će pre kraja 2028. godine biti otvorena prva linija metroa u Beogradu i zato ćemo radove na metrou imati na svakom koraku u narednom periodu.

Sve ovo što smo zamislili da ćemo da uradimo koštaće 12 milijardi evra i zato nam je stopa rasta najvažnija, zato morammo da radimo mnogo, da budemo zajedno, ujedinjeni, da pokušamo da Srbiju predstavimo na najbolji način, naglasio je predsednik Vučić.

Uprkos veoma lošim finansijskim uslovima u svetu, nijedan putni i železnički projekat nije zaustavljen i najavio da ovih dana kreće izgradnja brze pruge na delu od Niša do Brestovca. -Uskoro treba da potpišemo i ugovor za izgradnju autoputa od Bačkog brega do Kikinde-, rekao je Vučić i dodao da je bilo planirano da se uradi autoput do Nakova, ali da će biti urađen do Srpske Crnje, graničnog prelaza sa Rumunijom.

Dodao je da će biti izgrađen i autoput od Beograda do Zrenjanina i da severni deo Srbije očekuje puno infrastrukturnih projekata. Vučić je naglasio da će brzo biti završena i brza pruga od Novog Sada do Subotice i da će, kada Mađari budu završili svoj deo, moći da se stigne od Beograda do Budimpešte za samo dva sata i 40 minuta, a od Novog Sada do Budimpešte za dva sata i neki minut preko.

-Idemo i u izgradnju brze pruge prema Nišu i dalje, što je veoma važno za razvoj Niša i ovih dana, kreće i gradnja deonice Niš – Bredstovac od 23 kilometra, ali radićemo i prugu od Niša do Dimitrovgrada sa obilaznicom oko Niša, rekao je predsednik.

Naveo je da će se graditi i obilaznica oko Kragujevca i dodao da će država pomoći da se završi izgradnja Gradske tržnice u tom gradu.

Kada je reč o staroj zgradi sajma Vučić je rekao da je potpisan ugovor sa Beogradom na Vodi i da će jedan deo hala biti rekonstruisan i da će biti napravljena atrakcija za sve one posetioce u Beograd, po ugledu na najveće i najlepše svetske metropole.

Što se nacionalnog stadiona tiče po njegovim rečima moći će da parira najlepšim stadionima na svetu i na njegovoj izgradnji biće angažovan arhitetkta koji je projektovao stadione za svetsko prvenstvo u Kataru.

POLOŽAJ SRBIJE

Kada je o trenutnom položaju Srbije reč i pismima koje dobija od stranih zvaničnika, predsednik kaže

Pismo nekih evropskih zvaničnika samo formalno je adresirano na mene, ali je upereno protiv Srbije, a moja krivica je što se zalažem za Srbe u regionu i što ne želim da priznam Kosovo… Ponosan sam na imena koja su pisala to pismo, ali sam ponosan i na to što tu nema nekih imena

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter