Izvor: BSC Happy
12.09.2023 u 11:34
0

PREDSEDNIK VUČIĆ U NIŠU: Kompanija Palfinger donosi u Niš najmoderniju tehnologiju i opremu, izbori možda i pre 2. marta

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike Palfinger.

Taj budući poslodavac u Srbiji je međunarodna, tehnološka i mašinska kompanija i vodeći svetski proizvođač, te pružalac inovativnih rešenja za dizalice i sisteme podizanja. Sa oko 12.500 zaposlenih na više od 30 lokacija i mrežom prodaje i usluga sa oko 5.000 servisnih centara širom sveta, kompanija.

ZLATIBOR SKUPLJI OD ITALIJE: Stižu prve šok ponude za ekskurzije od kojih roditeljima pritisak skače na 300

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će primiti građane Brzog Broda kod Niša kako bi se rešio problem u vezi sa izgradnjom dalekovoda. Vučić je na obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Palfinger u Nišu, pred sastanak sa predstavnicima kompanije, rekao novinarima da će primiti građane Brzog Broda čim se bude vratio iz NJujorka, sa Generalne skupštine UN. Građani Brzog Broda se protive izgradnji nadzemnog dalekovoda u svom naselju.

Odgovoriću opoziciji, izbori možda i pre marta

Pročitao sam pismo opozicionih stranaka, po njima izbori treba da budu najkasnije do 2. marta, možda će biti i pre tog roka, do kraja meseca dobiće odgovor, biće zadovoljni odlukom, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Nišu.

U pregovorima smo sa jednom velikom kompanijom
Za 25 dana imaćemo fantastičnu vest za Niš, u pregovorima smo sa jednom velikom kompanijom, uskoro nova investicija i u Čačku, a očekujemo da ove godine pređemo četiri milijarde i bićemo ubedljivo najbolji u regionu, rekao je predsednik Vučić.

Srbija kao „zemlja kranova“ dobija prvu fabriku kranova

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija intenzivno gradi i da nije slučajno što ćemo kao „zemlja kranova“ uskoro imati i fabriku kranova.

-U ovoj kompaniji su čovek i radnik na prvom mestu. Ova kompanija je svetski lider i učestvuje sa više od 35 odsto dizalica i kranova“, istakao je Vučić u obraćanju. Kazao je da je glavni proizvod Palfingera dizalica sa zglobom na kamionu koja je dostupna u oko 150 modela. Hvala što ste izabrali Srbiju i Niš“, poručio je Vučić.

„Ova zemlja se intenzivno gradi i rekao bih da ne slučajno mnogi naši zemlju danas nazivaju zemlju kranova, bilo bi besmisleno da u zemlji kranova nemamo fabriku kranova i zato vam hvala na tome“, rekao je Vučić.

„Nastavljamo da spuštamo inflaciju uprkos poskupljenju nafte i gasa“

Predsednik Vučić je odgovarao i na pitanja o snižavanju marži i dizanju cena.

„Ono što je važno je da ćemo mi nastaviti da spuštamo inflaciju koja će biti u decembru biti, uprkos poskupljenju nafte i gasa. Mi ćemo sutra jesti parizer i jogurt. A imamo i nove rezultate u pronalaženju novih proizvoda kojima ćemo da spuštamo cenu, pa kao što je to juče bio stambeni kredit“, rekao je Vučić.

„Uvek ćemo se truditi da sačuvamo stanovništvo. A oni koji ne razumeju kapitalizam i tržište već bi da nas vrate u režim samoupravljanja bolje da ne govore“, naveo je predsednik Srbije.

O napadima na Srbe: Ukazao sam Lajčaku na taj problem, u četvrtak će to biti jedna od glavnih tema

Na pitanje novinara da li će u četvrtak u Briselu govoriti i o nedavnim napadima na Srbe na Kosovu i Metohiji, predsednik Vučić je kratko odgovorio da je već razgovarao sa Miroslavom Lajčakom o tome.

„Sve što mogu da kažem je da sam već razgovarao sa Miroslavom Lajčakom i ukazao na taj problem. Nastaviću to da radim i u četvrtak će to biti jedna od glavnih tema“, naveo je predsednik Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter