Izvor: Tanjug
09.02.2023 u 17:55
0

Premijerka Brnabić potpisala Memorandum o saradnji sa japanskom kompanijom „Takeda“ (FOTO)

Premijerka Srbije Ana Brnabić i regionalni direktor japanske kompanije Takeda za Istočnu Evropu Kiran Lihi potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju za saradnju u oblasti BIO4 kampusa u cilju poboljšanja dijagnostike retkih bolesti.

Brnabić je nakon potpisivanja memoranduma u Vladi Srbije izrazila zadovoljstvo zbog saradnje u toj oblasti sa japanskom kompanijom, podsećajući da ona postoji 242 godine.

EVROPSKI SAVET USVAJA ZAKLJUČAK O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Lideri EU danas iznose nacrt – Hitna potreba i istorijska šansa za normalizaciju odnosa

-Mi smo prethodnih nekoliko godina radili na nekoliko projekata koji ukjučuju tele-medicinu, a od prošle godine i na projektuma koji se tiču upotrebe vešačke inteligencije u medicini kako bi sve više razvijali personalizovanu medicinu, kako bi poboljšli zdravstvenu zaštitu naših ljudi, a posebno onih koji boluju od retkih bolesti- kazala je Brnabić.

Ona je iskazala zahvalnost japanskoj kompaniji jer je prepoznala Srbiju kao zemlju koja ulaže u nove tehnologije, ali i kao jednu od, kako je navela, evropski značajnijih sila u istraživanju, razvoju i inovacijama.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

-Radiću na tome da Takeda otvori i istraživački razvojni centar u Srbiji, ali i da bude jedan od prvih partnera u okviru BIO4 kampusa -navela je ona.

Dodala je i da investicije iz Japana imaju posebno mesto u poslovnom svetu Srbije, jer se ulaže tamo gde je najsigurnije i gde postoje najbolji uslovi poslovanja.

-Drago mi je što pored drugih japanskih kompanija danas imamo i kompaniju u sektoru farmaceutike gde otvaramo potpuno novu eru saradnje u ovoj oblasti koja nam je važna za budućnost- navela je Brnabić.

Rekla je i da je godišnji budžet kompanije Takeda za istraživanje i razvoj u 2021. godini bio 4,7 milijardi dolara i izrazila nadu da će potpisani sporazum makar deo toga doneti u Srbiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter