Izvor:
18.06.2019 u 07:37
0

PRVA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O SOCIJALNOJ KARTI…Cilj postizanje što većeg stepena socijalne sigurnosti! (FOTO)

Prva Javna rasprava o Nacrtu zakona o socijalnoj karti na kojoj je predstavljen Nacrt pomenutog zakona kojim će se obezbediti jednake mogućnosti za život svim građanima i njihovu veću uključenost u društvene tokove, održana je u maloj sali Doma Narodne Skupštine Republike Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, Ministarstvo posebnu pažnju posvećuje uspostavljanju osnovnih preduslova za postizanje što većeg stepena socijalne sigurnosti i što veći obuhvat pravima i uslugama kako bi se osigurala što potpunija socijalna uključenost, posebno ranjivih društvenih grupa i pojedinaca i za to će se zalagati u i narednom periodu.

Donošenjem Zakona o socijalnim kartama uspostaviće se efektivnije i pravednije ostvarivanja socijalne zaštite kroz unapređenje procesa odlučivanja o pravima i uslugama u sistemu socijalne zaštite.

Javnoj raspravi prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić, pomoćnica ministra za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Suzana Mišić i poseban savetnik ministra Predrag Simović.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter