Izvor: happybsc
01.10.2023 u 21:24
1

RIČARD GRENEL OBELODANIO: „Ovo je novo – Kurti i Osmani odbijaju da sprovode RANIJE POTPISANE dogovore!!!“

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel oglasio se povodom gomilanja trupa između centralne Srbije i KiM. Takođe na svom X nalogu Grenel je obajvio da je novina da Kurti i Osmani jasno i javno odbijaju međunarodno potpisane dogovore. To su dogovori koje je Kosovo potpisalo, a njihovu hitnu primenu Predsednik SAD Džo Bajden je zahtevao još 3 juna.

On je upitao danas zašto novinari u Beloj kući dozvoljavaju savetniku za nacionalnu bezbednost Džejku Salivenu i portparolu Bele kuće Džonu Kirbiju da lažu o nagomilavanju trupa na administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova i Metohije

„OVO ĆE SE DESITI NA KOSOVU I METOHIJI“: Šta je LAZANSKI PREDVIDEO 2019?!?

.

Zašto novinari Bele kuće dozvoljavaju Salivenu i Kirbiju da lažu o nagomilavanju trupa između Kosova i Srbije“, naveo je Grenel na društvenoj mreži X (Tviter), komentarišući tekst objavljen na portalu „Pavlović tudej“ pod naslovom: „Predsednik Srbije odbacio tvrdnje Bele kuće: Slanje trupa na administrativnu liniju Kosova je čista laž“.

Grenel je juče optužio američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i Salivena da su plasirali lažne informacije o raspoređivanju srpskih vojnika administrativnim prelazima sa KiM i istakao da postoji smanjenje, a ne nagomilavanje broja vojnika. Ukazao je da je prošle godine bilo 14.000 srpskih vojnika, da ih je danas 7.500, a do ponedeljka će, kako je naveo, biti 4.000 na administrativnim prelazima.

Takođe danas Gernel je komentarisao odbijanje Vljose Osamni da Kosvo sprovede ranije potpisane dogovore.

Jao. Ovo je novo… Osmani kaže da Kosovo ne mora da se pridržava svojih ranijih obaveza za osnivanje Zajednice srpskih opština jer oni već priznaju manjinska prava.

Jao. Ovo je novo…

Osmani kaže da Kosovo ne mora da se pridržava svojih ranijih obaveza za osnivanje Zajednice srpskih opština jer oni već priznaju manjinska prava.

Prethodni kosovski lideri su ovu obavezu preuzeli u više sporazuma.

Bajdenov tim je još 3. juna zahtevao da Kurti i Osmani to urade. Osmani sada kaže da nema potrebe.

Prethodni kosovski lideri su ovu obavezu preuzeli u više sporazuma. Bajdenov tim je još 3. juna zahtevao da Kurti i Osmani to urade. Osmani sada kaže da nema potrebe. Navodi Grenel na svom nalogu uz snimak Vljose Osmani tokom intervjua jednoj američkoj televiziji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RIČARD GRENEL OBELODANIO: „Ovo je novo – Kurti i Osmani odbijaju da sprovode RANIJE POTPISANE dogovore!!!“”

  1. Ništa oni ne ostvaruju čak ni po potpisanim Ugovorima ili Sporazumima . Divlji narod sprovodi svoju volju nad pitomim narodom u lažnoj državi Kosovo , to Vam je ukratko situacija .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter