Izvor: Happy BSC
26.01.2022 u 10:52
0

ŠAINOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Kurtijeva igra mora da se zaustavi pritiskom onih koji su ga stvorili

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” na temu “Završni udarac dijalogu ukoliko Kurti zabrani Srbima da glasaju 3. aprila” govorili su: Nikola Šainović – nekadašnji premijer Srbije i potpredsednik Vlade Jugoslavije, Demo Beriša – predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Zoran Anđalković – bivši predsednik privremenog izvršnog veća AP Kosova.  

Nikola Šainović smatra da je Kurti zaigrao na kartu da vidi gde je kraj, gde je ivica preko koje nema povratka i dodao da je to uradio sa referendumom, kao i da za izbore preti ozbiljna opasnost.   

– Mislim da će se Zapad dići i da će izbora ipak biti, ali da neće biti prosto. Plašim se da u međuvremenu on ne napravi još neki ekces, sa trafo stanicom ili tako nešto. Kurti je dobio priliku na priču o demokratiji pa je prokockao i izgubio izbore, tako da mu ostaje samo da radikalizuje odnose sa Srbijom. Ili će ga zaustaviti ili mi upadamo u ozbiljnu i duboku krizu – rekao je on.  

Šainović je istakao da je situacija vrlo ozbiljna, kao i da Kurtijeva igra mora da se zaustavi pritiskom onih koji su ga stvorili.  

Demo Beriša je istakao da Kurti nema hrabrosti da preuzme odgovornost kako bi se završilo ono što se do sada dogovaralo.  

– On treba da “sedne za sto” i realizuje ono što je do sada dogovoreno. Izbori će sigurno biti održani. Njegova proba, probni balon koji je on primenio sada za referendum, videlo se da tu nema hrabrosti. On će učiniti sve da oslabi ponovo Srpsku listu tako što je pokrenuo nekakve postupke od juče. Pokušava novom metodom da zaplaši Srbe da ne dođe do tog dana kada se bude glasalo i da dođe do njegove ideje da će razgovarati sa Srbima sa Kosova bez Beograda i to je njegova taktika koju će on sigurno primeniti. Videćemo da li, nakon što je dobio negativan odgovor KFOR-a za Valač, što je i očekivano, jer je suluda ideja bilo kog rukovodioca da uđe u realizaciju ideje o Valaču. Postavlja se pitanje zašto im smeta nešto što oni ne plaćaju. Vlada Kosova je ukrala 41 milion evra za koje kažu da plaćaju struju Severu Kosova što nije tačno – rekao je Beriša.  

Zoran Anđelković je istakao da je sve što se dešava vrsta pritiska kako bi se zaplašili Srbi da organizuju na severu Kosova 3. aprila izbore i dodao da će Kurti da zabrani izbore i neće odustati od te ideje.  

– Srbi će  na sve moguće načine organizovati izbore u najmanju ruku na severu, a ubeđen sam i u centralnom Kosovu i na jugu Srbije i tu može doći do problema. Kurti ne želi da sedne za pregovarački sto. Svako njegovo odstupanje posle svih gubitaka koje je imao jeste njegovo sklanjanje sa te političke funkcije. Pošto on ne želi da se skloni sa tog mesta, pokušaće da radikalizuje situaciju na prostoru KiM, ali sam siguran da će Srbi naći načina da izađu na izbore, kao što sam siguran da će Kurti učiniti sve, možda čak i da upotrebi policiju da spreči izbore na KiM – rekao je Anđelković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter