Izvor: BSC Happy
23.10.2023 u 20:40
3

SAVET BEZBEDNOSTI DANAS O KOSOVU I METOHIJI: Albanci ispred zgrade UN na Ist Riveru održavaju proteste(VIDEO)

Albanci koji u žive u SAD okupili su se danas  ispred sedišta Ujedinjenih nacija u Njujorku, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog učešća predstavnika Srbije na sednici Saveta bezbednosti. Albanci uzvikuju uvredljive parole i nose, uvredljive transparente,vrhunac protesta bio je gaženje srpske zastave ispred same zgrade UN. Javlja reporter HAPPY televizije iz Njujorka

Protest je organizovao član Gradskog veća Njujorka Mark Đonaj, uz podršku nekoliko udruženja Albanaca u SAD.

– Pozivamo Sjedinjene Američke Države i međunarodnu zajednicu da iskoriste sva neophodna sredstva da primoraju Srbiju da prestane i da se uzdrži od akcija i politika koje podrivaju stabilnost Kosova i Balkana – navodi se, između ostalog, u saopštenju organizatora uoči protesta.

– Albansko-američka zajednica zahteva da Srbija i njeni lideri budu pozvani na odgovornost, kao i da se privedu pravdi svi umešani u akte agresije i terorizma. Ukoliko ne bude intervencije, može se rasplamsati novi rat u srcu Evrope, što će biti dodatni rat sa kojim će međunarodna zajednica morati da se suoči – dodaje se u saopštenju.

Sednica Saveta bezbednosti UN, na kojoj će se se raspravljati o šestomesečnom izveštaju Misije privremene administracije UN na KiM (UNMIK), održaće se danas, a očekuje se da će specijalna predstavnica i šefica UNMIK Karolina Zijade predstaviti izveštaj koji obuhvata period od 19. marta do 18. septembra ove godine.

Srbiju će na sednici predstavljati premijerka Ana Brnabić, dok će u ime Prištine govoriti predsednica privremenih institucija Vjosa Osmani.

Sednica Saveta bezbednosti UN počeće u 21 sat po centralnoevropskom vremenu, a sam tok sednice prati novinar HAPPY TV Ognjen Medić, njegov izveštaj možete pratiti i na našem portalu Happybsc

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “SAVET BEZBEDNOSTI DANAS O KOSOVU I METOHIJI: Albanci ispred zgrade UN na Ist Riveru održavaju proteste(VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter