Izvor:
27.09.2019 u 07:46
0

ŠEF PREDSTAVNIŠTVA REPUBLIKE SRPSKE U VAŠINGTONU OBRAD KESIĆ: Podrška Rusije je veoma značajna za Srbiju! (VIDEO)

Gost Happy portala bio je Obrad Kesić, šef predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu. Naš gost je objasnio šta se trenutno dešava u Njujorku i rekao da je srpska delegacija uradila mnogo pozitivnih stvari.

– Već postoji jedan momentum da se sa mrtve tačke pokrenu pregovori Beograda i Prištine. To što su Rusi sada javno rekli da tu mora da bude prostora i za njih da učestvuju. Stavovi Srbije moraju da se saslušaju i da budu legitimni. Cela priča u Njujorku se pretvorila u cirkus zbog situacije sa Trampom tako da je u velikoj meri pažnja usmerila na nešto što je sporedno a to je unutrašnja borba demokrata i predsednika Trampa – rekao je Obrad Kesić.

Po pitanju sastanaka sa ruskim predstavnicima Kesić je izneo sledeći stav.

– Vi dobro znate da su se Albanci pokrenuli kada su videli da Amerika ulazi u proces pregovora sa svojom radikalnom politikom. EU sve više i više pokazuje nestrpljenje prema njima a nama raste podrška. Sve zavisi kakva je situacija posle izbora na Kosmetu, ne vidim mogućnost da se tu nešto reši i imaćemo sličnu situaciju zbog podela kod Albanaca. Podrška Rusije u tim okolnostima je dobrodošla. Srbija mora da zadrži svoju poziciju i ne popusti po pitanju taksi – zaključio je Kesić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter