Izvor:
02.10.2019 u 09:12
0

SEVER KOSOVA SPREMAN ZA IZBORE: Upisano više glasača nego na prethodnim izborima!

U opštinama sa srpskom većinom pravo glasa na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu imaće 117.808 glasača, od tog broja 49,39 odsto glasača upisano je u opštinama na severu Kosova.

Opštinske izborne komisije privode kraju obuke biračkog osoblja i očekuju da sve bude spremno za nedeljne izbore.

Predsednik Opštinske izborne komisije Severna Mitrovica Slobodan Dimitrijević izjavio je da pripreme za izbore dobro teku, nema problema, a obuke biračkog odbora su intenzivirane i očekuje se da će za izborni dan sve biti spremno.

Problem sa kojim se suočavaju u opštini Zubin Potok je, prema rečima predsednice OIK-a Dušice Raković, udaljenost pojedinih biračkih centara.

– Na vreme smo otpočeli sa obukama i pripremili smo dobro svo osoblje kako bi na sam izborni dan što bolje odradili svoj posao i očekujem da će sve proći bez ikakvih problema- kaže Raković.

Milan Jovanović iz opštine Zvečan kaže da je prethodnih dana sa svojim saradnicima iz opštinske izborne komisije obišao sve biračke centre u toj opštini.

– Birački centri su u dobrom stanju i ispunjavaju uslove da sve prođe u najboljem redu, birački odbori se nisu menjali i polako privodimo kraju obuke osoba koje će tog dana obavljati svoj posao u biračkim mestima- precizira Jovanović.

– U opštini Leposavić obuka je završena, ostalo je samo još jedan trening za predsedavajuće i rezervne članove biračkih odbora- izjavio je Milosav Marković, predsednik OIK za Leposavić.

Vanredni parlamentarni izbori će se održati u nedelju, 6. oktobra, a prema podacima CIK-a u četiri opštine na severu Kosova pravo glasa imaće 58.187 glasača.

Najviše upisanih je u Severnoj Mitrovici – 22.457, u Leposaviću – 17.993, Zvečanu – 9.209 dok u Zubinom Potoku pravo glasa ima 8.528 glasača.

U odnosu na izbore iz 2017. na ovim izborima upisano je 186 glasača više u ove četiri opštine.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Balkanist

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter