Izvor:
23.09.2019 u 10:32
0

SRĐA TRIFKOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA HAPPY PORTAL: Neće biti eskalacije sukoba SAD i Irana! (VIDEO)

Profesor Srđa Trifković u razgovoru za Happy portal izneo je svoje mišljenje na temu sukoba SAD i Irana i rekao da neće biti eskalacije sukoba.

– Mislim da situacija neće eskalirati. Tramp je prebacio loptu u dvorište Mohameda bin Salmana, koji je defakto Saudijski vladar jer je njegov otac dementan. On nije spreman da rizikuje sveopšti rat jer su njegove oružane snage pokazale loš učinak u Jemenu u borbama protiv Hutija, čak i vazduhoplovstvo koje je opremljeno najsavremenijim ratnim mašinama. Drugi razlog je taj što Iran ima sposobnost da onesposobi saudijsku naftnu proizvodnju. Saudijska Arabija, ukoliko prestanu prihodi od nafte iako ima znatne novčane rezerve, ali na duge staze oni nisu sproveli diverzifikaciju svoje privrede. U slučaju uništenja naftnih postrojenja, kao što smo videli na primeru Libije, potreban je jedan duži vremenski period da bi se ta proizvodnja obnovila – rekao je Srđa Trifković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter