Izvor: BSC Happy
09.12.2023 u 18:05
0

SRPSKA LISTA: Devastiranje ambulante u S.Dolu odraz etničke mržnje iz Prištine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oglasila se povodom vandalizovanja ambulante u multietničkom naselju Suvi Do kod Severne Mitrovice i poručila da ekstremisti zaslepljeni mržnjom lome i vandalizuju sve što nosi prefiks srpsko.

Devastiranje prostorija ambulante u Suvom Dolu koja je deo doma zdravlja Kosovska Mitrovica je sramni čin koji je odraz netrpeljivosti i etničke mržnje koja se duži vremenski period podstiče od strane režima u Prištini, kome smeta sve što je srpsko na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas Srpska lista. Imajući u vidu da je zdravstveni sistem jedan od osnovnih stubova opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, napad na prostorije ambulante u Suvom Dolu je, kako je navela Srpska lista, napad na opstanak srpskog naroda.

Iz Srpske liste kažu da je ovo „ujedno napad na suživot Srba i Albanaca jer su srpski zdravstveni radnici u ovoj ambulanti pružali zdravstvene usluge i Srbima i Albancima iz ovog sela“. „Pružanje zdravstvenih usluga i zaštita zdravlja je jedno od osnovnih ljudskih prava, koje očigledno ne važi na prostoru Kosova i Metohije za naš narod. Posebno iritira podatak da je ova ambulanta nebrojeno puta obijana i devastirana a da izvršioci tih dela nikada nisu pronađeni“, napominje Srpska lista.

ANKETA BSC HAPPY PITALI SMO BEOGRAĐANE ŠTA MISLE: Kad muž dobro zarađuje, treba li žena da radi?(VIDEO)

Srpska lista apeluje na nadležne institucije i međunarodne misije zadužene za bezbednost da učine sve što je u njihovoj moći i spreče ovakve napade koji ugrožavaju mir i izazivaju zabrinutost građana, jer je ovo 170. etnički motivisan incident u ovoj godini. Zahvaljujući podršci Kancelarije Vlade Republike Srbije za Kosovo i Metohiju očekujemo da će nastala šteta vrlo brzo biti sanirana a ambulanta vraćena u funkciju, zaključuje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter