Izvor: Tanjug
07.03.2024 u 14:22
0

SRPSKA LISTA O UPADU U APOTEKE: Preti humanitarna katastrofa, režim iz Prištine nastavlja politiku uskraćivanja svih prava

Srpska lista saopštila je danas da je režim iz Prištine, upadom u apoteke na severu Kosova i Metohije uskratio lekove deci, starima i svima onima kojima su potrebni medikamenti, nastavio politiku uskraćivanja prava na lečenje, kao i svih ostalih prava za Srbe na KiM.

Kako se navodi prištinski režim na čelu sa Aljbinom Kurtijem je, ohrabren pasivnošću međunarodne zajednice po pitanju ukidanja dinara i zabrane ulaska srpske robe na Kosovu i Metohiji danas oduzeo i lekove čime je ispunio sve uslove za izazivanje himanitarne katastrofe u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji pred očima čitavog sveta.

Srpska lista podseća da su kupci u tim apotekama bili svi građani bez obzira na nacionalnost i da je hiljade srpske, ali i albanske, bošnjačke, romske, goranske i druge dece izlečeno lekovima iz tih apoteka.

ZASTRAŠUJUĆI DETALJI UBISTVA U RUMI: Ubijeni tri dana ležao mrtav u kući, osećao se neprijatan miris, niko od komšija nije smeo da uđe zbog KRVOLOČNIH PASA

„Ako znamo da je proleće period u godini kada su respiratorni virusi najprisutniji među starima i dečijom populacijom, nakon ove akcije očuvanje zdravlja i lečenje se ugrožava za najranjivije kategorije stanovništva. I to nije slučajno, već namerno i smišljeno uskraćivanje prava i dodatna eskalacija situacije na terenu“, navela je Srpska lista.

Imajući u vidu da svih ovih godina ništa nije učinio pozitivno za građane na ovim prostorima, da nije otvorio nijednu fabriku, autoput, ostalo mu je, dodaje se, da u izbornoj godini sada svojim glasačima svakodnevno servira mržnju prema Srbima i svemu što je srpsko.

„Naravno, ovaj upad u srpske apoteke je pored ugnjetavanja Srba pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa korupcionaških afera Kurtijevog režima, kao i procesa za trgovinu ljudima i narkoticima koji se vode protiv njegovih kandidata za funkcije u kosovskim institucijama“, piše u saopštenju.

Srpska lista je ponovila da je odgovornost za Kurtijeva nedela prema Srbima i na predstavnicima međunarodne zajednice koji pokušavaju da se sakriju i „spasu obraz“ sporadičnim saopštenjima. „Vreme kada su trebali da reaguju je davno prošlo, šta više svakim danom koji prođe bez konrektne reakcije prema Kurtiju na terenu se ogleda kao vetar u leđa ovakvim Kurtijevim antisrpskim akcijama“, istakla je Srpska lista. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter