Izvor: Tanjug
06.09.2022 u 17:53
0

STEFANOVIĆ APELUJE NA SLUŽENJE ROKA: „Redovna vojska je potrebna, uprkos dobrom odzivu dobrovoljaca!“

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas da dobar odziv regruta za dobrovoljno služenje vojnog roka ne znači da nije potrebno ponovo uvesti redovno služenje vojnog roka, reagujući na izjavu člana predsedništva Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantina Samofalova.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija danas pobeđuje, da ona zna za teškoće, ali za njih traži i nalazi rešenja!

“Dobar odgovor regruta za dobrovoljno služenje vojnog roka ne znači da nam ne treba redovno služenje vojnog roka. Od kada nema redovnog služenja, čitave generacije mladih nisu postale rezervisti vojske, niti na njih Srbija može da računa u bilo kojoj situaciji kada je potrebna vojska“, poručio je Stefanović na Tviteru.

Samofalov je prethodno na Tviteru objavio da ga je u duelu koji je na RTS imao sa Stefanovićem ministar ubeđivao da Srbija treba da vrati obavezni vojni rok, a da je njegov stav da su profesionalna vojska i dobrovoljno služenje najoptimalniji za Srbiju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

“Sada nam on priča o velikom interesovanju za dobrovoljni vojni rok. SNS će uništiti vojsku“, dodao je Samofalov, reagujući na današnje saopštenje Stefanovića.

Stefanović je na tu izjavu Samofalova još poručio da je što se tiče stanja u vojsci, plata, broja helikoptera i aviona koji lete, tehničkog stanja i modernizacije, broja stručnjaka u VTI, kupovine stanova po povoljnim uslovima, novoproizvedenih sredstava iz domaće industrije, ono neuporedivo bolje nego dok je DS, nekadašnja stranka Samofalova, bila na vlasti.

„Uostalom, da li su bili zadovoljni tada ili sada, najbolje da kažu oni koji su služili svojoj zemlji od 2000. godine pa do danas“, dodao je Stefanović.

Takođe je naveo da ne postoji najoptimalniji stav o tome da li vojska treba da bude profesionalna ili ne.

“Ne postoji “najoptimalniji“ Ili je optimalan ili nije. Samo kažem’‘, dodao je Stefanović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter