Izvor:
29.04.2019 u 20:41
0

TAČI: Pomirenje neće biti moguće sve dok Srbija i Bosna i Hercegovina ne priznaju nezavisnost Kosova!

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači rekao je večeras da se na otvaranju Berlinskog samita razgovaralo o regionalnoj saradnji i pomirenju kojeg, kako tvrdi, neće biti dok Srbija i Bosna i Hercegovina ne priznaju Kosovo.

On je na svom Fejsbuku napisao da su situacija i odnosi između Beograda i Prištine na niskom nivou, tako da su u takvim okolnostima mnoge dobre inicijative iz berlinskog procesa ostale neispunjene.

Ova loša situacija se ne može prevazići apstraktnim izjavama i obećanjima. Zemlje regiona treba da donesu hrabre odluke, ali to se neće desiti sve dok se ne donesu hrabre i strateške odluke Evropske unije i država članica. Ni pomirenje neće biti moguće sve dok Srbija i Bosna i Hercegovina ne priznaju nezavisnost Kosova – napisao je Tači.

Nemačka i Francuska, smatra on, imaju mogućnost da preuzmu vođstvo za te hrabre odluke.

Ali, ponavlja on, jedna od prvih odluka koju bi EU trebalo da donese je liberalizacija viznog režima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter