Izvor: tanjug
10.12.2022 u 16:10
0

„TI LJUDI TREBA DA SE ZAŠTITE“ Orlić istakao da Srbija očekuje da svet ne ostane nem na kršenje ljudskih prava Srba na KiM!

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić izjavio je danas, povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, da je Srbija najbezbednije i najslobodnije mesto na svetu, i da čineći dobro svima očekujemo i da drugi imaju isti takav odnos prema nama i našem narodu.

Vladimir Orlić osudio napad na Milana Kneževića: „Primer antisrpske histerije, terora kojem su hrabri i časni izloženi isključivo zato što se bore za Srbe!“

– Upravo u vreme kada se ljudska prava svakodnevno na najbrutalniji način krše nad Srbima na Kosovu i Metohiji očekujemo da svet reaguje i ne ostane nem. Da se zaštite ti ljudi, jer su krivi izgleda zato što pripadaju jednom narodu, rekao je Orlić i nagalsio da očekujemo da se međunarodna zajednica za srpski narod zauzme upravo onako kao što bi se zauzeli za svoj narod.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, ćutati pred dešavanjima na Kosovu i Metohiji, najveća je nepravda i najveća uvreda za svakog čoveka, kojim god jezikom govorio i ma kako se prezivao.

Orlić je govorio u Skupštini Srbije povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u organizaciji predsednice vlade Ane Brnabić, koja je na skupu apelovala na partnere u međunarodnoj zajednici da ne okreću glavu od krssenja elementarnih ljudskih prava na KiM i ccinjenice da su srpskom narodu ona uskrachena.

Pozvala ih je i da u situaciji kada su, kako je rekla, privremene institucije u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, napravile od KiM poslednji geto na evropskom kontinentu – za Srbe i druge nealbance delanjem pokažu da se bore za zaštitu prava i sloboda svih.

Osim Brnabić i Orlića i ministra  za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislava Žigmanova na skupu, kojim je i obeležno 75 godina od potpisivanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima govorili su i koordinatorka UN u Srbiji Fransoaz Žakob i šef Misije OEBS-a u Beogradu Jan Bratu.

Skupu su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, sudske vlasti, verskih zajednica, nevladinih organizacija i udruženja, a najboljim od  njih dodeljene su zahvalnice za doprinos u unapređenju ljudskih prava, koje su izrađene na ručno rađenom papiru udruženja „Naša kuća“. Među dobitnicima bila je i bivša ministarka Gordana Čomić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“. 

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter