Izvor: BSC Happy
17.03.2024 u 09:42
0

JEDINSTVO NAM TREBA KAO HLEB NASUŠNI, NE SMEMO DA DOZVOLIMO PROŠLOST U KOJOJ SE I DESIO POGROM NAD SRBIMA: VLADIMIR ORLIĆ za HAPPY TV na dan POGROMA poslao moćnu poruku naciji

Na današnji dan pre 20 godina dogodio se pogrom nad Srbima sa Kosova i Metohije, u kome je ubijeno devetoro Srba, stotine povređeno, oko 4.000 proterano, a uništeno je više od 1.000 kuća, crkava, manastira i svetinja. O ovoj temi i aktuelnoj političkoj situaciji, današnjem životu Srba na Kosmetu, govori u najgledanijem jutru u Srbiji potpredsednik Srpske napredne stranke dr Vladimir Orlić.

Vladimir Orlić se osvrnuo na dvadesetogodišnjicu pogroma nad Srbima nad KiM

– Teška tragedija je 17. mart za sve nas koji pripadamo srpkom narodu i državi Srbiji. Odvratno licemerje od dela međunarodne zajednice. Naravno da nisu poštovali svoj mandat. Neki na svoj način smatraju to prihvatljivim, zgazili su ono u šta se danas zaklinju. Neki su od njih čak učestvovali u tome što se dešavalo na KiM 2004. godine. Desetine ubijenih Srba, na hiljade raseljenih, spaljeni i srušeni manastiri. Da dozvolite da se to desi u vašoj zemlji? Ne biste to mogli za hiljadu života. Ali mogli ste da dozvolite da se dešava u Srbiji. Ne možete u današnjem svetu da očekujete da će neko da bude fer i da se vodi principima – kaže Orlić.

On smatra da je jedinstvo sada iznad svih političkih podela i da je to primarni cilj vlasti koju predstavlja

– Jedinstvo je najvažnije. Naš odnos sa Kforom treba da bude najbolji mogući. Nisu radili uvek sve kako treba. Nama jedinstvo treba kao hleb nasušni. Umesto da svi budemo na jednoj strani, kad je reč o KiM po ovom pitanju smo svi na istoj strani, imamo jednu politiku i jedan stav. To bi bilo ubedljivo najpametnije. Srbija je bila slaba, zato se to na Kosovu i dešavalo. Ovde su bili oni koji su gledali koliko para su mogli da uzmu, koje funkcije itd. Setite se kakav je bio odgovor naših nesrećnika na vlasti, kad su im rekli da su proglasili nezavisnost Kosova. Odgovor im je bio – čekajte da nam prođu izbori, odložite to za 7 do 15 dana. Danas Srbija vodi računa o nacionalnim i državnim interesima. Država smo koja ima samopoštovanje i samopouzdanje – istakao je Orlić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter