Izvor: Happy BSC
17.06.2022 u 08:51
0

TOMISLAV MOMIROVIĆ U „VIKEND JUTRO“: „Srbija je danas najotvorenija zemlja u Evropi! Imamo obavezu da ostavimo našu zemlju deci sa tendencijom rasta kakav postoji danas“

Današnji gost u jutarnjem programu „Dobro Jutro Srbijo“  je Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je u emisiji govorio o investicionim projektima u trenucima najveće krize u svetu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

GORAN VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Srbija vodi srpsku politiku! Želimo da pokažemo da umemo da cenimo šta je neko učinio za nas“

– Kada pričamo o projektima, naši planovi su isključivo vezani vezani za završavanje projekta. Ne pričamo o strateškim projektima, kako su nama potrebni putevi, već o realizaciji. Mi danas pričamo samo o dinamici završavanja autoputeva. I psole izbora, nismo smanjili dinamiku,  završavamo sve projekte koje smo preuzeli. Mi trenutno gradimo 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica u našoj zemlji. Imamo više investicija u strateškim  infrastrukturnim projektima nego sve zemlje u regionu zajedno. To je ogroman uspeh i podstrek za razvoj ekonomije – istako je Momirović u emisiji „Dobro Jutro Srbijo“.

Navodi da okolnosti nas nisu mazile u prošlosti, ali da nemamo prava da tražimo izgovore. 

Ministar dodaje da je tokom pandemije, Srbija sa liderom Aleksandrom Vučićem, postavila standarde kako da se borimo protiv te pošasti.

– Prvi put u istoriji smo davali humanitarnu pomoć Zapadnim zemljama, sačuvali smo socijalne živote i investicije. Ne smemo da zaboravimo koliki podstrek smo dali privredi, radnicima i penzionerima i celom društvu. Sačvali smo ekonomiju i našu perspektivu. Mi smo u prethodne dve godine bili zemlja sa najvećim ekonomskim rastom. To je vrlo konkretna stvar i zato pričamo o Srbiji danas kao vodećoj zemlji na Balkanu – dodao je ministar.

Politički autoritet koji je izgradio predsednik Vučić, omogućio je da možemo da ugostimo ovde svetske lidere – dodao je ministar.

– Imamo obavezu da pružimo ruku zemljama u regionu. Moramo da ostavimo ovaj region bezbednim za našu decu i sa ekonomskim perspektivama. Mi moramo da obezbednimo da mladi ostanu ovde, da se zemlja razvija, da se investicije i ovaj trend nastave i zato omogućavamo sve ove investicije da opstanu – naveo je Momirović.

Govoreći o izgradnji auto-puteva i investicijama, Momirović navodi da će Srbija će biti primer kako se zemlja razvija.

– Kada pričamo o geopolitici, Savet za nacionalnu bezbezdnost je doneo zaključke, Vlada ih je usvojila i nije bilo nikakvih odstupanja. Predsednik jako dobro vodi držžavu i nećemo odustati od nezavisne politike i sačuvaćemo investicije – dodao je Momirović.

Srbija je danas najotvorenija zemlja u Evropi. Samo u Srbiji danas možete da uđete bez vize i iz EU, i iz Rusije,  iz Kine, i iz SAD. Nama su investicije potrebne, nama su prijatelji potrebni. Ne želimo da se zatvarmo, već da imamo prijatelje na uzajamnom poštovanju. Zato želimo da se cela Evopa razvija. Naša obaveza je naša država, pa naš region. Zato je predsednik pokrenuo incijativu „Otvoreni Balkan“, najbolju regionalnu inicijativu u poslednjih 30 godina. To je projekat koji garantuje bezbednost za našu decu i ekonomski rast za našu decu. Mi imamo obavezu da ostavimo našu zemlju deci sa tendencijom rasta kakav postoji danas – zaključuje Momirović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter