Izvor: Tanjug
25.12.2022 u 22:53
0

„Tužna vest stigla na božićni dan“ Ambasador Srbije u SAD oglasio se povodom zabrane patrijarhu Porfiriju da poseti Pećku patrijaršiju!

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ocenio je kao šokantnu odluku vlasti u Prištini da zabrani patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju odlazak u Pećku patrijaršiju, ali i da predstavlja samo “vrh ledenog brega ugnjetavanja srpske zajednice“.

On je na svom nalogu na Tviteru napisao da je ova “tužna vest stigla na božićni dan“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ranije danas je Srpska pravoslavna crkva saopštila da su vlasti u Prištini zabranile patrijarhu Porfiriju da uoči Božića poseti Pećku patrijaršiju.

U saopštenju se navodi da “patrijarh Porfirije ne odustaje od namere da služi božanstvenu službu u Pećkoj patrijaršiji i očekuje da ova krajnje diskriminatorska odluka bude stavljena van snage“.

Eparhija raško-prizrenska o zabrani Prištine patrijarhu Porfiriju da otputuje na KiM: „Retorika koja projavljuje otvorenu etničku mržnju prema svemu srpskom i pravoslavnom duboko preti da nas sve vrati dvadeset godina unazad“

Patrijarh je dodao da se “moli da zavlada mir među Srbima i Albancima na Kosovu i Metohiji“, gde, kako je rekao, oni “vekovima žive zajedno“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter