Izvor: happybsc
13.01.2024 u 12:42
0

UKLANJAJU SVE SRPSKO: Naoružavanje Prištine ima samo jedan jedini cilj a to je proterivanje Srba, Srbija ne sedi skršetnih ruku

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić je nakon obilaska Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije, govorio o tome kako se vojska takozvanog Kosova naoružava, iako postoji suprotno Međunarodno javno pravnim normama.

Predsednik je izneo i detaljne podatke o tome šta poseduju snage tzv. Kosova, iako prema rezuluciji 1244 ne bi ni trebalo da postoje.

Imaju 223 oklopna vozila, to su vozila za prenos pešadije. Oni žele da taj broj poraste na 350 vozila. Tu osim „gardijana“, ima „hamera“ najviše, ali i turskih „murana“, „kirpija“. Dakle to su sve turska vozila. Oni žele da do 2027. imaju pet i po hiljada profesionalnih vojnika u KBS i još 20 hiljada u prvoj rezervi. Za nas tu nema nikahvih iznenađenja. Mi znamo, vidimo da Amerika to vodi i rukovodi, naglasio je predsednik

 

– Priština ima najviše rastući budžet koji po međunarodnom pravu ne sme da postoji. Rušenje međunardonog pravnog poretka naoružavanjem tzv. KBS ima za cilj da se, suprotno rezoluciji 1244 Povelje UN, ne samo u potpunosti ukloni bilo kakav trag postojanja svega srpskog, već i srpskog naroda.

-Izjave zvaničnika da će svaka patrola imati duge cevi, šalju jasnu poruku da se Srbi osećaju nesigurno i da što pre napuste KiM. Rušenje međunarodnog javnog poretka daljim naoružavanjem tzv. Kosova, nije samo najavljeno da će ta odluka biti doneta u američkom kongresu, već se to odigrava gotovo svakodnevno posredstvom više zemalja, a pre svega Turske, ali i drugih NATO zemalja, Hrvatske i mnogih drugih.

Predsednik Vučić je najavio kupovinu 8 Nora iz srpske namenske industrije, 81 produženog Miloša, 30 kupola za Lazare, 26 borbenih vozila pešadije i još neke delove.

– Čak 186 miliona potrošićemo odmah na kupovinu oružja i oruđa iz domaće proizvodnje. Dobili smo i opremu za ometanje neprijateljskih dronova i helikoptera.

Uskoro očekujemo serijsku proizvodnju dronova samoubica na teritoriji Srbije, naša vojska desetostruko je jača nego ranije, otvoren i dijalog o svim važnim promenama koje moraju da se dogode u Vojsci Srbije naglasio je predsednik.

Predsednik je istakao i da Srbija aktivno analizira situaciju u regionu, ali i u svetu.

U skladu sa tim i našim mogućnostima donosite odluke. To su vele sile, koje brinu o albanskim nelegalnim kriminalnim strukturama. Ali možemo uvek da budemo dovoljno snažni da to bude odvraćajući faktor. Srbija bez vojske ne bi postojala. Nema sumnje da je na našoj teritoriji pojačano prisustvo raznih obaveštajnih agencija. Naša zemlja je slobodarska, i nezavisna, i to im smeta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter