Izvor: Novosti.rs
04.11.2020 u 08:50
0

UPRKOS PRITISCIMA IZ BRISELA RAZGOVOR STRANAKA NEĆE BITI USKORO

NOVE institucije u Srbiji spremne su da obnove dijalog o unapređenju izbornih uslova, uz posredovanje EU, ali će vlast i opozicija najverovatnije ponovo sesti za isti sto tek na proleće.

Do tada će biti razrešena i dilema da li će poziv za razgovore biti upućen samo strankama koje su ušle u parlament ili i bojkot-opoziciji, koja očekuje da bude uključena u dijalog. Iz EU, odakle pozivaju na obnovu razgovora, u više navrata su poručivali da sagovornici mogu biti samo politički akteri koji su učestvovali na izborima i obezbedili „ulaznicu“ u Skupštinu.

Zvaničnici Evropskog parlamenta uputili su pismo šefu Narodne skupštine Srbije Ivici Dačiću sa pozivom da se sastanu povodom daljih koraka u međustranačkom dijalogu. Poziv su uputili predsednik EP David Sasoli, izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik i predsednica Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Tanja Fajon.

IZBORI ZA PREDSEDNIKA SAD 2020

UŽIVO IZBORI U SAD! TRAMP UBEDLJIVO VODI! Nemiri u Vašingtonu !

NAJDŽEL FARAŽ ULOŽIO ASTRONOMSKU CIFRU: Tramp pobeđuje, kladio sam se na sve ili ništa! (FOTO+VIDEO)

SRBE ČEKA BAJDENOVA OSVETA! Ako on pobedi ne piše nam se dobro!

OPSADNO STANJE U AMERICI Gradovi se spremaju za haos: Radnje zabarikadirane, ulice pune NAORUŽANIH EKSTREMISTA

SEKSI PRVA DAMA! Izgled Melanije tramp na glasanju oduševio mnoge! (VIDEO)

BAJDEN POSETIO SVOJ RODNI DOM Ceo svet priča o poruci koju je tamo ostavio

TRAMP ILI BAJDEN Oči celog sveta su uprte u SAD! (VIDEO)

Dačić je juče poručio da postoji spremnost da se da doprinos dijalogu, ali da nije realno očekivati da taj proces počne ove godine:

– Nije hitno da se o tome sada raspravlja pošto su izbori za dve godine. Želim da posle donošenja budžeta i hitnih stvari na miru raspravimo sva ta pitanja i vidimo kako dalje, imajući u vidu da je u međuvremenu formirano ministarstvo koje treba da se bavi dijalogom.

Oglasio se i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, koja je deo Udružene opozicije Srbije, koji smatra da su razgovori s vlastima o unapređenju izbornih uslova „mogući jedino uz posredovanje Evrope“. Đilas je pozvao i opoziciju na međusobni dijalog, bez podele na one koji su učestvovali na izborima i na one koji nisu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter