Izvor: TANJUG
01.09.2023 u 09:00
0

„VIŠE ULAGATI U ŠKOLE“: Predsednik Vučić obišao renoviranu OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je jutros, povodom početka nove školske godine, nadograđenu i renoviranu zgradu OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici, u čiju obnovu je uloženo 340.746.000 dinara.

Školski hor je dočekao predsednika Vučića izvođenjem himne Bože pravde, kao i pesmama Ovo je Srbija, Veseli se srpski rode, Divan je kićeni Srem, a izveli su i dramski i kulturno-umetnički program.

Predsednik je pitao đake da li im još nešto treba, a oni su rekli da bi voleli da imaju klime u svim učionicama, da im fale i mali golovi za fudbal, kao i da bi želeli da imaju akvarijum sa ribicama.

Vučić je tokom obilaska bibliotetke pitao da li im je potrebno još knjiga i dodao da bi mogao i nešto svojih knjiga da im pokloni.

Ulaganja u škole nikad nisu dovoljna i uvek trebe više – rekao je Vučić.

Predsednik Vučić posetiće danas Suboticu, Palić i Lovćenac

Napomenuo je da su otkada je napravljena škola 1969. godine bile obavljene samo dve manje rekonstrukcije, ali nikad veći radovi.

Obilasku prisustvuju i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i gradonačenik Beograda Aleksandar Šapić.

Rekonstrukcijom i dogradnjom škole obuhvaćena je sanacija temelja postojećeg objekta, nadzidana još jedna etaža, dograđen deo objekta, postavljen novi krov fiskulturne sale i ulaz, zamenjena kompletna fasadna i unutrašnja stolarija, urađena nova fasada i ugrađen lift. Postavljene su i nove instalacije vodovoda i kanalizacije, a instalirane su i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije. Obnovljene su postojeće saobraćajnice i parking i uređeno školsko dvorište. Tokom obnove objekta škole izvršena je i zamena energenta lož-ulja prirodnim gasom. Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena.

Posle programa koji su pripremili đaci, predsednik Vučić je obišao đake i razgovarao sa njima i poželeo im srećan početak školske godine.

U školi će vam biti super, imaćete drugare, ali morate da učite i da budete vredni da biste mogli da budete sve što poželite, sportisti, predsednici …. – rekao je Vučić nakon svečanosti priređene povodom početka školske godine, a tokom obilaska prva četiri razreda i razgovora sa prvacima i njihovim učiteljima.

Jedno od pitanja koje je predsednik uputio đacima, pored onih da li im je lepa učinionica i toga šta najviše vole, fudbal ili košarku, bilo je i to da li su ih naučili da ustaju nastavnicima i učiteljima, na šta se čulo veliko ne.

Učenici i učitelji su izrazili zadovoljstvo novim izgledom škole i uslovima za učenje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter