Izvor: Večernje novosti.rs
17.10.2022 u 12:44
0

UVUČENI SMO U ZAČARANI KRUG IZ KOG NEMA IZLAZA! Vučić u sedištu BIA: „Niko ne preti meni lično, prete našoj zemlji i njenom opstanku!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanosti povodom obeležavanja 20. godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije i 123. godine od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove.

Svečanosti uz predsednika Vučića prisustvuju i direktor BIA Bratislav Gašić, ministar finansija Siniša Mali, predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić i druge zvanice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vučić je položio venac ispred ploče sa imenima poginulih pripadnika srpske bezbednosne agencije.

Svečanost je počela intoniranjem himne Bože pravde, nakon čega je prikazan kratak dokumentarni film o istoriji i aktivnostima Bezbednosno informativne agencije.

Obraćanje direktora BIA

Bratislav Gašić, direktor BIA, rekao je da agencija ima kontinuitet od tri veka, koji su obeležile velike krize.

– Istorija, zajedno sa kulturom i jezikom tvore nacionalni identitet jednog naroda. Mada ocena uloge službe na ovim prostorima pripada istoričarima, BIA ne odustaje od tradicije i kvaliteta. Agencija stalno potvrđuje svoju relevantnost i stručnost – rekao je Gašić.

On kaže da se tektonski potresi u svetu odražavaju i na Balkan, i da je porasla opasnost od secesionizma, terorizma i organizovanog kriminala.

– Sve su izraženije i hibridne pretnje, poput hiperprodukcije lažnih vesti čiji je cilj destabilizacija. Posebno, u cilju ispunjavanja svoje informativne funkcije, agencija je načinila poseban napor kako bi obradila relevantne podatke i obaveštenja kako bi donosioci odluka mudro vodili državu – rekao je Gašić.

Direktor BIA je rekao da je agencija opremljena po najsavremenijim standardima, i dodao da je materijalni položaj pripadnika značajno poboljšan.

– Za sve to želim da se zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na konstantnoj podršci – zaključio je Bratislav Gašić.

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik je podsetio na reči Baraka Obame, koji je rekao da se ne možemo oslanjati samo na vojsku da bi branili našu bezbednost, već je potrebna i jaka civilna agencija.

– Danas živimo u vremenu u kom je aktivnost naše službe najvažnija, posebno zbog spoljnog faktora. Beograd je poslednjih nedelja poput Kazablanke. Kada imamo goste iz Rusije, otkrivamo one iz zapadnih službi koji ih prate. Kada imamo goste sa Zapada onda one druge koji ih prate u stopu. To govori koliko su zainteresovani ne samo jedni za druge, nego za ovo parče zemlje koje bismo da sačuvamo za sledeća pokoljenja – rekao je predsednik.

On dodaje da smo bez naše krivice uvučeni u začarani krug iz kog nema izlaza.

– Kada govorite o planu Šolc-Makron, svi govore o njemu, a niko ga nije video. Svi već imaju mišljenje i javno su izneli svoj stav. I onda znate koliko je teško da radite. Niko pojma nema šta piše u tome, ali dovoljno da se izjasne. To sam rekao da bismo videli kako i naši partneri sa svih meridijana istupaju. Ako mislite da je dovoljno da Srbija kaže sutra uvodimo sankcije Rusiji, ne, tapšali bi nas po ramenu pet ili šest dana. Danas im to služi da nas kao malj udaraju po svim forumima, pa će nama da rade ono za št a optužuju Rusiju – kazao je predsednik Vučić.

Predsednik kaže da nam se upućuje poruka da moramo da se odreknemo Kosova i Metohije, kako bismo dobili mali poklon.

DVE DECENIJE USPEŠNOG RADA: Vučić stigao na svečanost povodom obeležavanja 20. godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije! (VIDEO)

– Ako odbijete, onda ste u problemu. Da se razumemo. Ne preti niko meni kao Aleksandru Vučiću, oni prete, neskriveno, celoj našoj zemlji i njenom opstanku. Samo hoću da to svi znate, i prvi put to kažem ovako otvoreno. Ništa nije dovoljno. Kažu problem su izbeglice. Nema problema ukinućemo bezvizni režim. Rešićemo te probleme, ali to neće biti dovoljno, neće biti ni vest. Da uvedemo sankcije zato što njima smeta da postoji jedna zemlja koja štrči i želi da ima pravo na slobodno mišljenje, i nikoga nije ugrozila niti kročila na tuđe tle. Nikoga nismo napali, ali smo bili surovo kažnjeni, gore nego Irak i Avganistan. Jer njima nisu odvajali Basru i Kandahar – rekao je on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter