Izvor: Alo.rs/BSC Happy
19.09.2023 u 19:13
0

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO IZ NJUJORKA: „Naša politika je fer i odgovorna“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji iz Njujorka, gde učestvuje na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Programom učešća predsednika Vučića planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednika Evropske komisije Žozepa Borelja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima iz Njujorka.

Brazilski predsednik dobio jači aplauz od američkog

„Mogli ste i danas da osetite iz izlaganja lidera da ostaju potpuno različita viđenja sveta. Ne znam da li se to samo meni učinilo, prvi put je brazilski predsednik dobio veći aplauz od američkog“.

„Danas u eri novog rata rekao bih, između Azerbejdžana i Jermenije, u trenucima kada imate napetost između Kanade i Indije, kada imate hiljade mrtvih u Ukrajini, kada imate sve veće zahlađenje odnosa između Kineza i Engleza, Kineza i Nemaca, jasno je koliko je važno da se govori o ozbiljnim temama“.

Veliki broj sastanaka

„Imamo ručak predsednika sa Zapadnog Balkana čim završimo ovaj razgovor“.

„Dosad je možda i najduži razgovor bio sa Šarlom Mišelom“.

„Očekujem sutra izuzetno važan razgovor sa kineskim potpredsednikom Hangom Džengom. Imaćemo još mnogo važnih bilateralnih sastanaka sa ljudima koji mogu mnogo da utiču i na investicije i regionalna pitanja. Srešću se i sa Lajčakom. Ovde moramo da obavimo mnogo posla, što bismo inače radili više meseci“.

Na pitanje o sankcijama Rusiji, predsednik Srbije je odgovorio:

– Prvo će da mi drže predavanje evropski zvaničnici. Pažljivo ću da ih saslušam. Ali dok Srbiju vodim ja, vodićemo politiku ozbiljnosti i odgovornosti. Fer politiku. Mi znamo kako smo prolazili sa sankcijama. Što bismo mi u tome učestvovali – rekao je predsednik Srbije.

„I gospođu Berbel ću podsetiti da je rekla da Nemačka stalno stoji uz Međunarodno pravo. Mi Srbi smo na tu dvoličnost navikli. Mi koji smo mali, treba na vreme to da shvatimo. Ja izgleda još to nisam shvatio, možda me pridikama ubede. Što se sankcija Rusiji tiče, ja sa tim još nisam saglasan“.

U oktobru idemo u Kinu

„Veoma važan će nam biti sutrašnji sastanak sa potpredsednikom Kine, naročito, jer sredinom oktobra idemo u Kinu sa najvećom delegacijom dosad“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter