Izvor: Kurir.rs
06.07.2023 u 12:23
0

(UŽIVO) PREDSEDNIK VUČIĆ: Danas nam se zemlja nalazi u najtežoj situaciji, ne svojom krivicom već režima u Prištini – U TOKU ETNIČKO ČIŠĆENJE

Ta akcija je krenula još pre godinu u Štrpcu a njen cilj je da se pohapse ili ubiju svi viđeniji Srbi

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom najnovije situacije na Kosmetu posle razgovora sa Miroslavom Lajčakom.

KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI MILANA MILUTINOVIĆA: Prisustvuje predsednik Vučić

– Juče smo imali razgovore sa evropskim predstavnikom u dijalogu s Prištinom Miroslavom Lajčakom i EU je pokušala, koliko je to moguće, da dođe do deeskalacije. Srbija je sa svoje strane ispunila sve, ali do deeskalacije ne dolazi jer režim u Prištini to ne želi – rekao je predsednik i dodao:

Printscreen

– Danas nam se zemlja nalazi u najtežoj situaciji, ne svojom krivicom već aktivnostima režima u Prištini. Već 11 godina učestvujem u dijalogu… I kažem da je u toku tiho etničko čišćenje i želim da vas obavestim da je u toku dobro planirana i organizovana akcija progona Srba koju podržavaju i neki međunarodni krugovi – kaže predsednik dodajući da će reći i šta je to što mi planiramo a šta ćemo stvarno učiniti, rekao je predsednik, a potom nabrojao i sve Srbe koji su već više od godinu i po u pritvoru što je nezabeleženo u modernom svetu osim ako niste osumnjičeni za najteža krivična dela popurt ubistva ili proizvodnje i prodaje opojnih droga.

Predsednik je na svom Instagram nalogu objavio da je upozorio Lajčaka da je srpski narod na Kosovu i Metohiji izložen „najžešćoj torturi i progonu u proteklih 15 godina“ i ponovio zahteve za poštovanje njihovih prava i bezbednosti.

O Ališi Kerns: Poznata po svom antisrpskom delovanju

Pomenuo je i lobistu Ališu Kerns za koju je rekao da je poznata po svom antisrpskom delovanju te pomenuo njene napade na dva stuba srpskog naroda na KiM – na SPC i zdravstveni sistem, jer to su dva stuba dole.

– E, pa gospođo, mi sad spremamo istragu, da vidimo ko te plaća za te laži – rekao je Vučić i pomenuo taksativno sve napade na hitnu pomoć i srpsko zdravstvo na KiM, kao i zaplene lekova i medicinskog materijala.

„Srbija se ne sprema ni za kakav rat, ali je spremna da sačuva živote srpskog naroda“

Predsednik je naglasio da se Srbija ne sprema ni za kakav rat ali je spremna da sačuva živote srpskog naroda. Prethodno je rekao da će tokom naredne nedelje zabraniti izvoz municije za slučaj agresije na Srbiju, te da je čitava logistika završena i provereno koliko ima goriva poput dizela za 92 dana i benzina za 84 dana.

Najnovija mapa od jutros

Predsednik je pokazao najnoviju mapu od jutros i nabrojao sve tačke i imena mesta koje su zauzeli na severu da Srbi više nikad tu ne mogu da podignu barikade ili da tu prođe neophodna roba poput lekova, što ću i dokazati.

O šokantnom Kurtijevom govoru: „Veća opasnost od Vučića po Kosovo samo je SPC“

Dotakao se i Kurtijevog izlaganja tokom jednog od sastanaka u okviru dijaloga u Briselu gde je rekao da je „veća opasnost od Vučića po Kosovo samo SPC“.

– Time me je počastio i neobično mi je drago zbog tih reči – kazao je Vučić citiravši potom Kurtijevu izjavu da je „SPC izvor sveg zla na KiM“.

O Martinoviću i Skupštini: U svojoj najbližoj porodici imam žene koje bi dale sve na svetu da budu majke a ne mogu

Na pitanje da prokomentariše jučerašnja dešavanja u Skupštini, predsednik je rekao da je čuo mnogo ružnih i groznih reči i neprimerenih izjava u Skupštini, te da se lično čuo sa Aleksandrom Martinovićem i rekao mu šta mu sve zamera, ali da je uveren da on tako nije mislio i da će se svakako izviniti.

Vučić je dodao i da mu se Martinović lično izvinio za reči u Skupštini.

– U svojoj najbližoj porodici imam žene koje bi dale sve na svetu da budu majke a ne mogu – rekao je predsednik i pomenuo uvrede na račun Martinovića u Skupštini poput „ušatog“ i slične koje su dolazile od strane „lepog Ćute“ pa upitao građane kako bi bilo kad bi „lepi Ćuta“ njihovo dete nazvao ušatim.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter