Izvor: Tanjug
28.07.2022 u 21:54
0

VAŽNA VEST ZA GRAĐANE Predsednik Vučić najavio je povećanje plata i penzija!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će plate u javnom sektoru od 1. januara biti povećane između 12,5 i 14 odsto.

„Napravili smo planove da povećamo plate i mnogo više. Mi očekujemo da plate od 1. januara budu uvećane između 12,5 i 14 odsto, što će opet će biti značajno više nego što je međugodišnja inflacija. Nigde drugo neće toliko rasti primanja na takav način i da opet ne ugrozimo stopu javnog duga“, rekao je Vučić u intervjuu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodao je da je to 700 miliona evra više iz budžeta ukoliko povećanje plata bude 13 odsto.

„To je za javni sektor, za lekare, medicinske sestre, prosvetsne radnike, policajce, vojnike itd. Gledaćemo da to ide i na 14 odsto, ali to nam zavisi od stope rasta i od pregovora sa MMF-om. Molim ljude da se ne naljute ako to bude 12 ili 12,5 odsto, jer teško krvarimo i da uspevamo da to podnesmeo samo zahvaljujući dobrim i čvrstim javnim finansijama“, naglasio je Vučić.

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: „Za nas su tih osam meseci najtežih u poređenu sa svih prethodnih deset godina!“

On je dodao da ukoliko bude dobro išlo povećanje je moguće i u decembru.

Predsednik je najavio i povećanje penzija od ukupno 19,3 odsto, od čega bi prvo moglo da usledi već u oktobru ove godine.

„Moje obećanje penzionerima ako nas ne udari sve oko struje, gasa i drugog, ići će od oktobra i to prvo povećanje od 9,6 , 10 odsto i to će dobiti u prvoj polovini novembra za oktobra. Ako ne, idemo od novembra i dobiće u prvoj polovini decembra“, naveo je predsednik.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter