Izvor: TANJUG
14.09.2023 u 17:37
2

VIKTOR ORBAN : Srbi nisu problem, nego rešenje za Balkan

Predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban poručio je dana u obraćanju na Demografskom samitu u Budimpešti da Srbi nisu problem nego rešenje za Balkan.

„Dugo smo živeli zajedno i znamo sa čime se suočavaju“, rekao je Orban, koji je pozdravio učešće srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović.

Premijer Mađarske je rekao da se Balkan suočava sa brojnim izazovima i da je stabilnost regiona važna. Govoreći o demografiji, Orban je rekao da su u Evropi napadnute osnovne porodične vrednosti, ali da Mađarska neće odustati od zaštite porodice.

ŽOZEP BORELJ: Kurti insistirao na priznanju, nije bilo moguće premostiti razlike i ubediti ga da krene napred, Vučić prihvatio predloge

„U Evropi imamo progresivnu i liberalnu elitu. Umesto važnih pitanja, kao što je demografska budućnost, oni se bave glupim i nevažnim pitanjima“, rekao je Orban, prenela je Srna. On je rekao da je zabrinjavajući odnos prema porodici jer se nameću teme o važnosti individualizma.

Prema njegovim rečima, razmišljanje zapadne elite je davno viđena i strašna noćna mora, a stanje svesti određuje budućnost.

„Organizacija ovog samita nije samo dobra stvar nego je obaveza prema budućnosti, deci i civilizaciji. Mađarska je inkubator konzervativne politike. Nudimo efikasna rešenja i imamo mnogo projekata koje se odnose na saradnju države i crkve, uz moderno obrazovanje, ali najvažnije ostaje pitanje demografske slike“, dodao je Orban.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “VIKTOR ORBAN : Srbi nisu problem, nego rešenje za Balkan”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter