Izvor: HappyBSC
05.04.2022 u 10:08
0

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ U DOBRO JUTRO SRBIJO: Vučić živi za politiku, a drugi od politike!

Vladimir Đukanović, član predsedništva SNS-a, bio je gost jutarnjeg programa na Happy televiziji. 

 On je objasnio na koji je način rat u Ukrajini uticao na izbore u Srbiji. 

-Pristalica sam odgovorne politike i to sam uvek isticao. Nisam zagovornik demagogije makar se zbog toga zamerili biračima i izgubili neki glas na izborima.  Volim Rusiju , ali prevashodno Srbiju. Pristalica sam odgovornosti, a Aleksandar Vučić je tu odgovornost manifestovao u izbornoj kampanji. Mogli smo da obmanjujemo ljude i da kažemo da je situacija sjajna, mogli smo i da se kunemo u majku Rusiju, ali je to neodgovorno za ovu zemlju i ne možemo da se tako ponašamo. Uvek mora da se vodi principijelna politika. Neki nam kažu da smo izdali Rusiju, ali mi moramo prvo da vodimo računa o Srbiji. Ovde postoji deo jednog neodgovornog sveta koji sebi dozvoljava da tako priča koješta. Neko se na osnovu takve demagogije opredeli i glasa, ali mi nismo hteli nikome da se dodvoravamo. Smatramo da će se ipak vremenom pokazati da ono što smo radili je bilo ispravno i odgovorno. Meni je srce mnogo više u Moskvi nego što mi je u Briselu, ali prirodno je to što volim svoju zemlju i gledam njene interese. Ponosan sam na  Aleksandra Vučića što nije prihvatao da se dodvorava bilo kome.  Mi moramo da vodimo računa o interesima naše otadžbine. Desnici je na tom populizmu uspelo da uzme nešto veći broj glasova. Sada je pitanje da li ćemo da se bavimo populizmom ili suštinskim stvarima vezanim za ovu zemlju. Moraju da se donose i nepopularne odluke. Ne može da se ide linijom manjeg otpora. Mi kažemo onako kako jeste. Mislim da je ogomna većina racionalnog sveta i to se pokazalo na izborima-rekao je Đukanović. 

O izborima je rekao da je bio iznenađen negativnom kampanjom koja je vođena protiv SNS-a i Aleksandra Vučića. Istakao je da je posebno ponosan na lepu i čistu kampanju koja je vođena od strane vladajuće stranke. 

– Vučić je u odnosu na prethodne izbore dobio novih 250. 000 glasova, to je za poštovanje. On je ozbiljan lider i neko ko je svojom odgovornom politikom to zaslužio. Vučić živi za politiku, a drugi od politike! Ovo je njegova epoha. Ljudi su nagradili nas koji smo im doneli fabrike u opštine, obezbedili puteve i radna mesta. Na nama je sad da radimo ozbiljno i da se pripremamo polako za lokalne izbore 2024. godine. Nas ne interesuje da budemo demagozi jer to nije u interesu napretka ove zemlje. Ključ u politici je sigurnost, ulaganje u obrazovanje, u IT sektor, poljoprivredu… Moramo da jačamo ekonomiju da bi nam deca ostala ovde. Takva politika će imati budućnost-istakao je Đukanović. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter