Izvor: Happy BSC
09.09.2022 u 18:30
0

Vladimir Orlić i ambasador Egipta potvrdili čvrste odnose dve zemlje!

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sastao se sa ambasadorom Arapske Republike Egipat Baselom Salahom i tom prilikom su potvrđeni čvrsti odnosi dve zemlje.

Kako je navedeno u saopštenju iz kabineta predsednika Narodne skupštine teme razgovora ticale su se produbljivanja sveukupne saradnje između Srbije i Egipta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Orlić je istakao da Srbiju i Egipat vezuje iskreno višedecenijsko prijateljstvo, o čemu svedoči i dug niz godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Kazao je da je dodatni impuls intenziviranju sveukupne saradnje dao skorašnji susret dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Abdela Fataha al Sisija, kad je potpisana i Zajednička deklaracija o uspostavljanju strateškog partnerstva.

Zajednički je ocenjeno da će produbljivanju dobrih odnosa doprineti i potpisivanje 12 sporazuma o saradnji u različitim oblastima.

Sagovornici su pozdravili odluku o otpočinjanju pregovora radi zaključivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini i izraženo očekivanje da će isti biti usaglašen do kraja ove godine.

Orlić je zahvalio Egiptu na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na punom razumevanju po pitanju Kosova i Metohije, ističući da je takav stav za Srbiju od izuzetne važnosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedavaće u subotu sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost!

Naglasio je da je situacija na KiM u ovom trenutku veoma teška i da predsednik Vučić ulaže izuzetne napore da sačuva mir.

„Mi prepoznajemo jasnu nameru Prištine da uništi bilo kakvo prisustvo srpskog naroda na KiM, što je za nas neprihvatljivo i tako nešto nećemo dozvoliti. Uvek smo mi ti koji pokušavaju da sačuvaju dijalog i traže rešenje koje čuva mir i za srpsku i za albansku stranu“, naveo je Orlić.

Na sastanku je bilo reči i o planiranoj poseti predsednika Parlamenta Arapske Republike Egipat Henafija El Gebalija Srbiji.

Sagovornici su se saglasili da mnogobrojne oblasti u kojima dve zemlje mogu da sarađuju predstavljaju ogroman potencijal za dalje jačanje odnosa, na obostranu korist.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“

  Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter