Izvor: Happy BSC
20.04.2022 u 08:47
0

VOLIMO RUSIJU, VOLIMO AMERIKU, ALI NAJVIŠE SRBIJU: Zorana Mihajlović otkrila da ima mnogo onih koji tajno rade razne stvari

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović istakla je da nema nikakvog ometanja u snabdevanju energentima i dodala da je država obezbedila dovoljne količine naftnih derivata.  

NE PROPUSTITE „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA TV HAPPY: Kurti sprema alibi za upad na sever KIM! Svet na ivici razuma! Šarić traži da ga zovu Putin!

–  Svuda u Evropi je haos. Treba da budemo ponosni i zadovoljni što smo veoma odgovorno pristupili ovoj situaciji i što imamo sve što nam treba. Nova vlada koja treba da bude srpska i proevropska takođe mora da vodi računa o tome da imamo svega što nam je potrebno dovoljno. To je srpski interes – naglasila je Mihajlović.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na pitanje kakva je situacija trenutno u EPS-u, ona je istakla da EPS radi, ali da nije lako i dodala da i dalje uvozimo električnu energiju, kao i da je potrebno vreme za oporavak EPS-a.  

– Novi direktor je imenovan i vredno radi sa ljudima u EPS-u. Mi smo tu da pomognemo. Vlada Srbije je sve što može da uradi omogućila EPS-u, a oni dalje treba da rade svoj deo posla. To znači da dva nova polja koja treba da dostignu svoj kapacitet, dostići će ga sledeće godine. Tek negde na leto iduće godine možemo da kažemo da smo stabilni u EPS-u. Kada su u pitanju sindikati, radnici su suština ove kompanije i sa njima se mora više razgovarati. Naše je da pokušamo da rešavamo situaciju kako bi ovo preduzeće, koje je snaga Srbije postalo profitabilno – kazala je ministarka.  

Mihajlović je rekla da smo za sada potpuno zavisni od ruskog gasa, koji dobijamo preko Bugarske Balkanskim tokom i dodala da to ne znači da Srbija ne radi na još nekim dobavljačima, kao i da ćemo od septembra sledeće godine imati mogućnost da transportujemo gas preko Niš-Dimitrovgrad interkonekcije i da imamo nekog drugog dobavljača.   

– Volimo Rusiju, volimo Ameriku, volimo koga god, ali najviše volimo Srbiju. Srbija mora da bude stabilna, a da bi bila takva moramo da imamo konekciju Niš-Dimitrovgrad – rekla je ona i dodala da Srbija treba da se sada opredeli šta ćemo raditi narednih 30 godina, kao i da treba razgovarati o nukleranim elektranama, koje nisu bauk. 

– Nismo izgradili nijedan elektroenergetski kapacitet 35 godina. Naše elektrane su iz perioda tok je na vlasti bio Tito i hitno su nam potrebni novi kapaciteti. Sada treba da definišemo gde će biti naša energetika u narednih 30 godina, da naš energetski miks bude održiv i stabilan – istakla je ona. 

Govoreći o doručku sa američkim ambasadorom, za koji se po medijima pisalo da je bio u tajnosti Mihajlović je istakla da nema šta da krije, ali da Ima mnogo onih koji tajno rade razne stvari i dodala da treba svi da utičemo da imamo bolje odnose sa Amerikom i da prestanemo da gledamo unazad. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter