Izvor: BSC happy portal
15.09.2023 u 08:17
2

PREDSEDNIK VUČIĆ NA VAŽAN DATUM: „Srbijo, srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“ (FOTO)

Danas se u Srbiji, i Republici Srpskoj obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, te se povodom ovog važnog datuma predsednik Srbije Aleksandar Vučić se oglasio na socijalnim platformama.

Predsednik je objavio fotografiju srpske zastave, na kojoj piše „Srbijo srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave„.

U opisu je napisao „15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave„, uz emotikon srca između Republike Srbije i Republike Srpske.

Podsećamo, predsednik Vučić je još juče iz Brisela čestitao praznik koji danas slavimo – Dan srpskog jedinstva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PREDSEDNIK VUČIĆ NA VAŽAN DATUM: „Srbijo, srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“ (FOTO)”

  1. Jesmo osvajali uz pomoc Engleza i Francuza ali oni danas nisu kakvi treba da budu , sta im bi tada da sa nama ratuju , ali naša zastava i grb, kažu da je grb izradjen po narudzbini od strane Duborvačkih vlasti 1601 godine od Mavra Orbinija i izradio je grbove svih okolnih zemalja, bio je istoričar , umro je 1614 godine, značajno delo mu je Carstvo Slovena , Orbini nije uneo napamet elemnte u Srski grb, imao je materijala i podatke, poznato je da je Rimski car Konastantin Veliki već 312 god. upotrebljavao na vojnim Zastavama a posle nekoliko godina i na novcu Hrišćanski Krst , nazvan je taj znak Labarum i upotrebljavan je kasnije kod svih valadara a posle ga je nasledila Vizantijska imperija , ja kupujem Vizantija timijan , što on lepo miriše , a tada je između znakova krsta u četri polja stavljeno kao slovo , ne umem da napišem na kompjuteru ali nosi naziv Vita . Zatim je Srski car Dušan kada s eprogalsio za cara 1346. godine i kada je uzeo ostale zanke Vizantijskog carskog dostojanstva počeo upotrebqavati i Vizantijsku carsku zastavu na kojoj je bio krst sa četiri ocila.
    Još jedna stvar je bila na raspolaganju Orbaniniju pa je zato uzeo dvoglavog orla , kod nas se dvoglavi orlovi nalaze na odelu Stevana Prvovenčanog u Žiči ta slika ne može biti starija od druge četvrtine 14. vekakada je Žiča obnovljena .
    Kažu ako je upotreba dvoglavog orla ušla u običaj u Vizantiji tek za vreme Paleologa , onda je dvoglavog orla kod nas mogao početi upotrebljavati kralj Milutin kada je uzeo za ženu ćerku cara Adranalola drugog Simonidu što zanči 1299. godine.
    Prema tome Orbanini nije sam izmislio grb Srbije već je crpio podatke iz dobrih izvora. Uzeti su znači iz spomenute stare Srpske države a dvoglavi orao je bio dinastički amblem, Živela Srbija zauvek .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter