Izvor: Tanjug
05.04.2023 u 14:48
0

„PONOSNI SMO NA STRATEŠKO PARTNERTSVO SA FRANCUSKOM“: Vučić dočekao delegaciju francuskog Senata! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članove Odbora za inostrane poslove, odbranu i oružane snage Senata Francuske i naglasio opredeljenje Srbije za dalje jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje sa Francuskom, jednim od najznačajnijih bilateralnih partnera.

„Srbija je ponosna na strateško partnerstvo sa Francuskom i na postignute rezultate u domenu ekonomske saradnje –  rekao je Vučić i istakao važnost ulaganja francuskih kompanija u srpsku privredu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Govoreći o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine, predsednik Vučić je istakao da, kao i uvek do sada, ozbiljno i odgovorno pristupamo procesu, što smo i juče pokazali u Briselu usaglašavanjem Deklarac

ije o nestalim osobama, kao i konkretnim dogovorom o koracima za formiranje Zajednice srpskih opština.

PREDSEDNIK VUČIĆ SA DELEGACIJOM FRANCUSKOG SENATA: „Zahvalan sam Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji na putu evrointegracija“ (FOTO)

Govoreći o evropskom putu Srbije, predsednik Vučić je zahvalio Francuskoj na podršci, kao i na inicijativi predsednika Emanuela Makrona o uspostavljanju Evropske političke zajednice, kao načina da zemlje, koje još nisu članice EU, izraze svoje mišljenje i stavove.

Članovi francuske delegacije su istakli da je njihova poseta izraz kontinuiranog interesa Francuske za Srbiju i Zapadni Balkan, kao jedan od prioriteta rada njihovog Odbora.

Ovom prilikom su naglasili opredeljenje za jačanje bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter