Izvor:
05.04.2023 u 14:05
0

OGLASIO SE BORELJ: Evropska unija će podržati dogovorenu Deklaraciju o nestalima na KiM

 Evropska unija podržaće na narednom sastanku na najvišem nivou tekst Deklaracije o nestalima, koji su glavni pregovarači Beograda i Prištine postigli na sastanku u Briselu, poručio je danas evropski komesar za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

-Dogovor koji je postignut na jučerašnjem sastanku glavnih pregovarača o Deklaraciji o nestalima prvi je korak. Mi ćemo ga podržati na narednom sastanku na visokom nivou, koji ću ja sazvati- napisao je Borelj.

MIROSLAV LAJČAK SA ŠOLEOM: Potrebna hitna primena postignutih dogovora u dijalogu Beograda i Prištine

On je dodao da obe strane moraju izbegavati bilo kakve eskalacije, i dodao da je u toku sprovođenje onoga na šta su se Beograd i Priština obavezali na svom evropsku putu.

-Srbija i Kosovo obavezali su se na sprovođenje Sporazuma o putu normalizacije odnosa i o njegovom Aneksu. EU očekuje od obe strane da se posvete svim obavezama iz sporazuma, i da što pre započnu sa njegovom implementacijom-napisao je Borelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter